Foto: AFP/Scanpix

Ārlietu ministrija stingri iesaka neceļot un neuzturēties Gazā, kā arī teritorijā, kas atrodas 40 kilometrus no Gazas joslas.

Ņemot vērā pastiprinājušos raķešu uzbrukumus no Gazas uz Izraēlu un Izraēlas uzlidojumus Gazai, Ārlietu ministrija aicina ievērot īpašu piesardzību, apmeklējot Izraēlu. Raķešu uzbrukumi no Gazas uz Izraēlu turpinās, sasniedzot pat Izraēlas otro lielāko pilsētu Telavivu, tādēļ ministrija aicina pievērst uzmanību vietējo varasiestāžu brīdinājumiem un meklēt patvērumu, ja dzirdamas sirēnas skaņas. Tāpat ceļotāji tiek aicināti sekot oficiāliem paziņojumiem un jaunākajai informācijai par reģionālās situācijas attīstību Izraēlas Civilās aizsardzības pārvaldes mājaslapā.

Ārlietu ministrija arī iesaka nedoties uz palestīniešu teritorijām, jo turpinās Izraēlas uzlidojumi Gazai, kuros ir bojāgājušie un ievainotie. Drošības situācija Gazas sektorā ir kritiska, un pastāv teroristisku grupējumu uzbrukumu un tūristu nolaupīšanas draudi, norādījusi ministrija.

Tāpat ministrija iesaka neceļot uz Izraēlas pierobežas reģioniem ar Sīriju un Libānu, kā arī aicina ievērot piesardzību, apmeklējot Austrumjeruzalemi, un atturēties apmeklēt Hebronu, Nablusu un Dženinu, kur pastāv neprognozējamu nemieru risks.

Ārlietu ministrija arī aicina ceļotājus neuzturēties vietās, kuras apmeklē liels cilvēku skaits un kuras var kļūt par teroristisku uzbrukumu mērķi, kā arī būt uzmanīgiem, izmantojot sabiedrisko transportu.

Ārkārtas situācijā ministrija aicina nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Izraēlā vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu: "palidziba@mfa.gov.lv"

Tāpat Ārlietu ministrija iesaka jebkurai personai pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju smagas saslimšanas vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!