Paredzēts, ka tuvākā laikā būs jāatlaiž 2500 Valsts policijas darbinieku vai arī uz šo summu jāsamazina darbinieku atalgojums un citas piemaksas, portālu "Delfi" informēja Neatkarīgās policistu arodbiedrības (NPA) priekšsēdētājs Armands Augustāns.

NPA pieļauj, ka darbinieku atalgojums un piemaksas tiks samazinātas par 10-20%.

Pēc NPA izplatītā paziņojuma, no visiem policijas pārvalžu priekšniekiem tiekot pieprasīta informācija par turpmāko rīcību taupības ieviešanā Valsts policijā.

Policijas pārvalžu priekšniekiem tiekot piedāvāti vairāki taupības varianti: amatpersonu un darbinieku skaita samazināšana, atalgojuma samazināšana, bezalgas atvaļinājums, darba nedēļas saīsināšana vai darbadienas saīsināšana.

NPA nosoda Valsts policijas rīcību, norādot, ka policijas vadībai vajadzētu šajos jautājumos konsultēties ar arodbiedrībām.

Arodbiedrība arī uzskata, ka algas būtu vispirms jāsamazina priekšniecībai un tikai tad zemāk atalgotajiem darbiniekiem. NPA arī atgādina, ka vadībai jāaizliedz izmantot dienesta transportu personīgām vajadzībām un jāveic citi pasākumi, ko noteica Iekšlietu ministrijas 2007. gada audits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!