Foto: DELFI
Valdība otrdien atbalstīja Veselības ministrijas priekšlikumu, ka Ārstniecības riska fonds darbību uzsākts 2013.gada 1.janvārī, nevis nākamgad, informēja Veselības ministrija.

Valdības atbalstītās izmaiņas Pacientu tiesību likumā paredz pagarināt pārejas noteikumu spēkā stāšanās laiku, jo Ārstniecības riska fonda izveidei nākamajā gadā būtu nepieciešami papildus līdzekļi, lai nodrošinātu ārstniecības iestāžu riska maksājumus par iestādēs nodarbinātajām ārstniecības personām, taču saistībā ar valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem 2012.gadā tas nav iespējams.

Tādēļ Ārstniecības riska fonda darbību paredzēts sākt gadu vēlāk - ar 2013.gada 1.janvāri. Tāpat paredzēts 2013.gada veselības aprūpes nozares bāzes budžeta izdevumos iestrādāt papildu nepieciešamo finansējumu – 838 tūkstošu latu apjomā - ārstniecības iestāžu riska maksājumu nodrošināšanai. Plānots, ka pacienti vai viņu pārstāvji varēs saņemt atlīdzību par veselībai vai dzīvībai nodarīto kaitējumu no 2013.gada 1.jūlija.

Jau ziņots, ka fonda iecere paredz - pacienti par ārstu kļūdām no ārstniecības riska fonda varēs saņemt līdz pat 100 tūkstošiem latu. Iepriekš biaj planots, ka fonds sāks darbu jau nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!