Partijas "Jaunais laiks" (JL) biedrs, ārsts Aigars Migals vāc savu kolēģu mediķu parakstus bijušā veselības ministra un ķirurga Āra Audera atbalstam, lai viņam netiktu piemērots reāls cietumsods.
"Diez vai tas nodarījums ir tik liels, ka vajadzētu cietumsodu, cita lieta, ka Auders ne visu ir darījis pareizi," sacīja Migals un norādīja, ka lielāko sodu viņš jau ir saņēmis, atstājot ķirurga amatu. Migals parakstus sācis vākt nevis kā JL biedrs, kura kolēģis partijā bija arī Auders, bet gan kā mediķis.

Migals arī informēja, ka pēc viņa rīcībā esošām ziņām ir arī citi ārsti, kuri vāc parakstus Audera atbalstam.

Valsts apsūdzības uzturētājs, prokurors Māris Leja tiesu debatēs bijušo veselības ministru Āri Auderu lūdza sodīt ar reālu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem. Prokurors uzskata, ka mantas konfiskācija Auderam nav jāpiemēro.

Uzstājoties tiesu debatēs, prokurors sacīja, ka Audera darbībās ir saskatāmi vainu pastiprinoši apstākļi, proti, būdams Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) Mugurkaula ķirurģijas centra vadītājs, viņš ļaunprātīgi izmantojis savu dienesta stāvokli, pierakstot rindā uz operāciju savus privātos pacientus.

Kā uzsvēra Leja, tiesas izmeklēšanas laikā liecinieki stāstījuši, ka Auders kā centra vadītājs savus pacientus operēja pirmos un tad ļāva operācijas veikt saviem kolēģiem.

Tāpat prokurors uzskata, ka Auders izmantojis vairāku pacientu bezpalīdzīgo stāvokli, jo daudzi no viņiem, nākot pie Audera, sūdzējās par sāpēm.

Pēc prokurora domām, Auders apzinājies, ka ar savām darbībām rīkojas pretlikumīgi. Leja uzskata, ka netieši savu vainu Auders atzinis, pārrakstot uz sievas vārda savu mantu, neilgi pirms viņa mantai piemērots arests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!