Labdien, godātie radioklausītāji!
Mani, tāpat kā jūs, ļoti satrauc pašreizējā situācija Latvijā. Zaļo un Zemnieku savienība arī uzskata, ka veidojas pirmskrīzes stāvoklis, ka pastāv pat apvērsuma draudi, ka konflikts starp Kalvīti un Loskutovu ir faktiski iegansts daudz tālākiem mērķiem, daudz nopietnākiem nolūkiem, kas ir vērsti pret Latvijas valsti, pret mūsu nacionālo valsti, pret tās stabilitāti, par varas pārņemšanu šajā valstī. Būtībā tiek labi režisēti šie pasākumi, kas tiek organizēti pie Saeimas, kas tiek publicēti zināmā virzienā un ļoti tendenciozi rakstošos preses izdevumos un radioraidījumos un televīzijas raidījumos. Kādam ļoti nepatīk, ka mēs attīstāmies, ka mēs kļūstam stabilāki, ka mēs kļūstam neatkarīgāki, un kādam ļoti gribas iegūt Latvijā neiegūto varu. Tā ir cīņa par varu, kur šodien tiek izmantoti visi līdzekļi.

Un es uzskatu par galveno personu pašreizējā sarežģītajā valsts situācijā mūsu Valsts prezidentu Zatleru un viņa teikto, ka viņš nāk pildīt savus pienākumus, lai saliedētu tautu. Pašreiz mūs šķeļ. Tas ir izdevīgi tikai Latvijas ienaidniekiem. Tas nav izdevīgi mums pašiem.

Mēs nedrīkstam pakļauties visām tām provokācijām, kas tiek vērstas pret mūsu valsti. Mums pašiem ir jāsāk domāt: kur ir tā īstā patiesība, kam ir izdevīgi šīs nekārtības pašreiz Latvijā, vai drīkst pirms budžeta pieņemšanas izraisīt valdības krīzi, atlaist Saeimu? Kā tad mēs dzīvosim nākošo gadu? Kā attīstīsies mūsu ekonomika? Kāda būs mūsu labklājība? Un kāda būs mūsu savstarpējā saliedētība? Kādi būs konflikti mūsu sabiedrībā? Tas ne pie kā laba nenovedīs.

Situācija nav tik draudoša, arī skatot jauno budžetu. Mēs ar šo budžetu varam uzlabot tautas labklājību katru gadu aizvien to audzējot. Mums ir Nacionālās attīstības plāns, kurš mums ir visiem jārealizē, un tas mūs izvedīs no šīs politiskās un ekonomiskās krīzes, kas pašreiz ir izveidota. Bet tā ir izveidota lielākā mērā mākslīgi. Dabīgi, ka ir vainīgas arī vairākas valdības kļūdas, ka varēja valdības vadītājs citādāk gan uzraudzīt Loskutova kunga darbību, gan jau ātrāk reaģēt uz tām nekārtībām, kas bija KNAB, un situācija būtu nokārtojusies vēl daudz ātrāk, daudz racionālāk, nebūtu pieļautas rupjas kļūdas.

Attiecībā par Loskutovu. Gribu vērst klausītāju uzmanību, ka tieši Emša valdības laikā mēs iecēlām Loskutovu par KNAB direktoru, bija konkurss, viņš tajā konkursā bija labākais. Mūs par to tajā laikā ļoti kritizēja "Jaunais laiks". Izrādījās, ka tagad viņi ar viņa darbību ir ļoti apmierināti, un domāju, ka nav… es vēlreiz atkārtojos… nav vaina KNAB, šajā konfliktā. Vaina ir nopietnāka. Iet nežēlīga cīņa par varu, par ekonomisko ietekmju pārdali Latvijā. Tas, kas notiek Ventspilī, tas, kas notiek Rīgā, tas, kas notiek mūsu ekonomikā, kā ceļas šī inflācija, kas aiz tā visa stāv, kam tas ir izdevīgi, kam ir izdevīgi celt šīs cenas un tā tālāk, un tā tālāk.

Tā ka mēs esam ļoti sarežģītā stāvoklī, un tikai tautas apdomība, tautas domāšana un iedziļināšanās, informācijas vākšana par visu situāciju, kāda pašreiz Latvijā, atvērs mums acis, tad mēs beigās ieraudzīsim šos īstos varoņus un tos, kas visu pašreiz to Latvijā organizē.

Paldies par uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!