Ņemot vērā Gruzijā notiekošo karadarbību, 2008.gada 13.augustā no 16:00 līdz 17:00 pie Gruzijas vēstniecības un no 17:00 līdz 18:30 pie Krievijas vēstniecības norisināsies divas miera sapulces, teikts sapulču organizatora Aināra Leijēja paziņojumā.
Abās sapulcēs tiks pausts aicinājums uz mieru un Dienvidosetijas konflikta noregulēšanu ar diplomātiskiem līdzekļiem. Sapulces dalībnieki paudīs uzskatu, ka nav pieļaujama nevainīgu civiliedzīvotāju bojāeja, tāpēc visām krīzē iesaistītajām pusēm ir jāpārtrauc karadarbība, un situācija jāatrisina mierīgā veidā.

Pasākumā tiks nosodīts Krievijas iebrukums Gruzijā, kas ir pretrunā starptautiskajām konvencijām, tai skaitā Apvienoto Nāciju Organizācijas hartai. Protesta akcijas aktīvisti pieprasīs Krievijai nekavējoties no Gruzijas teritorijas izvest savus militāros spēkus, kuru atrašanos reģionā neregulē starptautiskas vienošanās.

Tā būs vēršanās arī pie Gruzijas valdības un Dienvidosetijas varas iestādēm, paužot neapmierinātību par militāra spēka izmantošanu kā konflikta risināšanas metodi, jo tā ir prasījusi civiliedzīvotāju dzīvības. Abas puses tiks aicinātas nolikt ieročus un sēsties pie sarunu galda, lai krīzi atrisinātu mierīgā ceļā.

Aicinājums Gruzijai tiks izteikts pirmajā sapulcē pie Gruzijas vēstniecības, Raiņa bulvārī 3, savukārt, otrajā sapulcē pie Krievijas vēstniecības, Antonijas ielā 2, tiks uzrunāta mūsu kaimiņvalsts. Abās pulcēšanās reizēs dalībnieki uzsvērs miera idejas nozīmīgumu, kā cilvēces vienu no svarīgākajām vērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!