Šovakar LTV 1.kanālā pulksten 19:30 raidījumā “Vērtības. Viedokļi. Vērtējumi” tiešajā ēterā sagaidāma “milžu cīņa”. Pašā lielveikalu atvēršanas buma kulminācijas brīdī par patērētāju interesēm, biznesa vides attīstību, brīvu konkurenci un citiem saistītajiem jautājumiem diskutēs “Rimi Latvija” un centrālās savienības “Turība” augstākā līmeņa vadītāji.
Tirgū ienākot spēcīgajai Lietuvas uzņēmumu grupai, esošie tirdzniecības tīkli pastiprina savu interesi par izplešanos Latvijas provincē, taču tā viņus negaida ar izplestām rokām.

Vairāk vai mazāk radikāli aicinājumi nepieļaut vai ierobežot ārzemju lielveikalu būvi pēdējā laikā atskanējuši Jelgavā, Madonā, Valmierā un citās Latvijas mazpilsētās. Vietējie tirgotāji ir satraukti par mazā biznesa likteni Latvijas provincē, taču šis satraukums dažbrīd izpaužas aicinājumā uz brīvas konkurences apstākļiem neraksturīgu protekcionismu.

Tai pat laikā norāde uz lielveikalu pielietoto cenu dempinga politiku, lai iekarotu tirgu, ir tikpat šaubīga, ja runājam par godīgu spēli tirgus ekonomikā. Tā kā izskatās, ka “labo” šajā karā nav.

Patērētāju interesē laba apkalpošana, plaša pakalpojumu un preču izvēle, kā arī zemas cenas. Gan vietējiem tirgotājiem, gan lielveikalu ķēžu pārstāvjiem ir savi argumenti, lai pārliecinātu patērētājus, kurš scenārijs tiem būtu izdevīgāks. Kura spriedumi izrādīsies loģiskāki un stiprāki, aicinām vērtēt šovakar raidījumā.

DELFI lasītājiem, ir iespējams, pievienojot atsauksmes šim rakstam, izteikties par to, kā jūs vērtējat lielveikalu būvniecības bumu Latvijā. Jūsu diskusijā runāto izmantosim raidījumā, kā arī ēterā prezentēsim DELFI lasītāju viedokli, kas izveidosies no jūsu šīs dienas balsojumiem DELFI “Dienas jautājumā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!