Foto: DELFI Aculiecinieks

Uzņēmuma personāls seko līdzi iespējamām laika apstākļu izmaiņām, kā arī aicina iedzīvotājus ievērot elektrodrošības pasākumus, atrodoties elektrolīniju tuvumā, portālu "Delfi" informēja Renāte Meļķe, AS "Sadales tīkls" Komunikācijas direktore.

Operatīvie dienesti ir tehniski gatavi novērst lokāla rakstura bojājumus zemsprieguma 0,4kV (kilovolti) un vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijās, kurus var izraisīt spēcīgais vējš.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs 8. novembrī prognozē vēja brāzmu pastiprināšanos īpaši Latvijas piekrastes teritorijā. Pēcpusdienā, sākot no Kurzemes, dienvidu puses vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un Latvijas rietumu un centrālajos rajonos brāzmās sasniegs 17-22 metrus sekundē, bet jūras piekrastē 25-26 metrus sekundē. Daudzviet būs vērojami nokrišņi.

Kā pastāstāstīja Meļķe, uzņēmumā ir mobilizētas speciālās tehnikas vienības, kā arī pārbaudīts elektromontieru brigāžu aprīkojums, lai nepieciešamības gadījumā operatīvi varētu nodrošināt klientu elektroapgādi.

AS "Sadales tīkls" personāls atgādina par drošību, kas jāievēro ikdienā, bet īpaši - spēcīga vēja gadījumā atrodoties elektrolīniju tuvumā.

Iedzīvotāji aicināti netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies vai iekrituši koki un koku zari vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Iedzīvotājiem, konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā - uz elektrolīnijas nogāzies koks, pārrauti elektrolīnijas vadi, lūgums rīkoties atbildīgi. Netuvoties un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS „Sadales tīkls” klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

Portālam "Delfi" uzņēmuma pārstāve sacīja, ka gadījumos, ja tiks traucēta elektroapgāde, par elektroenerģijas atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiks informēti ar īsziņas (SMS) palīdzību. Par bojājumiem SMS tiks sūtīti uz AS „Sadales tīkls” datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni. Tāpat uzņēmums jau ir sazinājies ar pašvaldībām un nepieciešamības gadījumā nodrošinās operatīvu komunikāciju un elektroenerģijas piegādes atjaunošanu administratīvajās teritorijās.

AS „Sadales tīkls” nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā. Elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir gandrīz 95 000 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!