ASV no 2008.gada 1.janvāra palielinās vīzu nodevu, ceturtdien paziņoja ASV Valsts departaments.
Tūristiem un uzņēmējiem par neimigrantu vīzu būs jāmaksā 131 ASV dolārs (62,62 lati) pašreizējo 100 dolāru vietā.

Vīzas nodeva tiek palielināta, lai segtu pastiprināto drošības pasākumu izdevumus, ieskaitot apmeklētāju visu desmit pirkstu nospiedumu noņemšanu, lai salīdzinātu tos ar teroristu datubāzi.

27 attīstīto valstu, pārsvarā Rietumeiropas, pilsoņiem arī turpmāk nebūs vajadzīgas vīzas ASV apmeklējumam līdz 90 dienām.

Kā informēja ASV vēstniecībā Latvijā, pēdējo reizi konsulāro nodevu palielināja 2002.gada oktobrī, kad tās apmērs sasniedza pašreizējo - 100 ASV dolārus (55 latus).

Jaunā nodeva aprēķināta, izmantojot ASV Valsts departamenta Konsulāro lietu biroja veiktu pētījumu par pakalpojumu izmaksām.

Personām, kas pieprasa ASV vīzas vēstniecībā Rīgā, konsulārā nodeva jāmaksā jebkurā "SEB Latvijas Unibankas" filiālē latos. Saskaņā ar ASV vēstniecības noteikto valūtas kursu jaunās nodevas summa latos ir 65,50, un vīzu pieprasītājiem pēc 2008.gada 1.janvāra jāmaksā šī summa.

Ja vīzas pieprasītājs dokumentus vēstniecībā iesniegs janvārī, uzrādot "SEB Latvijas Unibankas" kvīti par 55 latiem, kas ir pašreizējā konsulārā nodeva un kas samaksāti līdz 2008.gada 1.janvārim, starpība jāpiemaksā nebūs.

Personām, kas pieprasīs vīzu no 2008.gada februāra, jāapliecina, ka veikta pilna nodevas summas apmaksa 65,50 latu apmērā.

Vīzu pieprasītājiem, kas konsulāro nodevu samaksājuši 2007.gadā, bet kuriem nebija iespējas iesniegt vīzas pieprasījumu līdz 2008.gada 1.februārim, jebkurā "SEB Latvijas Unibankas" filiālē būs jāpiemaksā starpība - 10,50 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!