ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija pirmdien parakstīja zemes pirkuma līgumu ar Rīgas mēruAivaru Aksenoku par pašvaldībai piederošā zemes gabala Kalnciema un Remtes ielas stūrī iegādi. Šo zemi ASV izmantos, lai līdz 2010. gadam tur uzbūvētu jauno ASV vēstniecības ēku, informēja ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļā.
Pirkuma līgums ir rezultāts ASV valdības un Rīgas domes sadarbībai jaunās vēstniecības celtniecībai piemērota zemes gabala meklēšanā. Abas puses darba gaitā sekoja tam, lai visos vienošanās posmos jau pirms līguma parakstīšanas tiktu ievēroti visi noteikumi, juridiskās prasības un pilsētas noteiktās procedūras. ASV tika izraudzītas par uzvarētāju izsolē, kas notika 25.augustā pēc pilsētas noteiktās kārtības.

Beilija pēc līguma parakstīšanas uzvēra, ka "šis lēmums būvēt jaunu ASV vēstniecības ēku Latvijā simbolizē mūsu ciešo divpusējo sadarbību ar Latviju un ir apliecinājums stabilai nākotnes sadarbībai. ASV ir gandarītas par šo notikumu un īpaši pateicas visiem tiem, kuri palīdzēja ilgstošajā piemērotas vietas meklēšanas procesā. Mēs augstu vērtējam sadarbību ar daudzām Rīgas domes struktūrām, kas strādāja kopā ar mums, lai šis pirkums varētu notikt. ASV vēlas pateikties arī Latvijas Ārlietu ministrijai un Latvijas valdībai par atbalstu. ASV vēstniecība ar nepacietību gaida iespēju turpināt jau uzsāktās attiecības ar saviem jaunajiem kaimiņiem – Rīgas mūzikas internātskolu."

ASV ēku nekustamo īpašumu Kalnciema ielā iegādājās izsolē par 5 733 001 latu. Uz šī zemes gabala atrodas ēkas, kuras paredzēts nojaukt. Vienā no ēkām atradās arī Rīgas Mūzikas internātskolas skolotāju dzīvokļi, un ASV arī izmaksāja skolai kompensāciju 362 213 latu apmērā. Šos līdzekļus paredzēts izmantot, lai iegādātos jaunus dzīvokļus skolotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!