Foto: LETA

Laiks Latvijā ir bijis milzīgs pagodinājums, atvadu vēstījumā norāda ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails.

Kārvails atzīmē, ka šajā nedēļas nogalē viņš noslēdz savu pilnvaru termiņu ASV vēstnieka amatā Latvijā. Viņš norāda, ka aizvadīto trīs gadu laikā ASV un Latvijai pārbaudījumus uzlika globāla pandēmija un Krievijas brutālais iebrukums Ukrainā.

"Taču, saskaroties ar šiem izaicinājumiem, mūsu kopīgā apņemšanās ievērot brīvību un demokrātiskās vērtības mūsu saites padziļināja. Mūsu attiecības ir stiprākas nekā jebkad agrāk," pauž Kārvails.

Viņš akcentē, ka bijis tas gods vadīt ASV vēstniecības komandu - gan amerikāņus, gan latviešus - un Kārvails ir pateicīgs par viņu pūliņiem, profesionalitāti un sasniegumiem. Tāpat viņš augstu vērtē Latvijas valdības atbalstu ASV un valstu divpusējo attiecību padziļināšanu.

"Visbeidzot, es esmu pateicīgs jums - Latvijas cilvēkiem. Es apbrīnoju jūsu aizrautību ar savu kultūru un vēsturi. Paldies, ka šajā aizrautībā dalījāties ar mums. Mēs ar kundzi vienmēr nesīsim Latviju savās sirdīs," uzsver Kārvails.

Viņš norāda, ka dodas prom ar pārliecību, ka ASV un Latvija turpinās viena otru aizstāvēt, turpinot stiprināt mūsu drošību, kā arī aizsargāt demokrātiskās institūcijas un tiesiskumu.

"Mēs sākam savu otro diplomātisko attiecību gadsimtu kā sabiedrotie un patiesi draugi, stāvot līdzās un gatavi stāties pretī izaicinājumiem nākotnē. Paldies, Latvija," uzsver Kārvails.

Kārvails darbu ASV vēstnieka Latvijā amatā sāka 2019.gadā. Viņu vēstnieka darbam nominēja toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps.

Kā vēstīts, ASV Senāts apstiprinājis karjeras diplomātu Kristoferu Robinsonu par jauno ASV vēstnieku Latvijā.

Jūnijā ASV prezidents Džo Baidens nākamā ASV vēstnieka Latvijā amatam izvirzīja Robinsonu, kurš ir Augstākā ranga ārlietu dienesta loceklis sūtņa-padomnieka rangā un ieņēma ASV valsts sekretāra palīga vietnieka amatu Eiropas un Eirāzijas lietu birojā.

Iepriekš Robinsons ieņēmis sūtņa padomnieka amatu politiskajos jautājumos ASV vēstniecībā Maskavā. Pirms tam strādājis Valsts departamentā kā Krievijas jautājumu nodaļas direktora vietnieks, ASV misijā Eiropas Drošības un sadarbības padomē Vīnē par politisko padomnieku un par politisko padomnieku Managvā.

Viņš pildījis uzdevumus arī Irākā, Baltkrievijā, Kanādā un Krievijā, kā arī strādājis Rietumu puslodes lietu birojā un Eiropas lietu birojā.

Robinsons ieguvis maģistra grādu stratēģiskajās zinātnēs Nacionālās Aizsardzības universitātes Nacionālajā kara koledžā, bet bakalaura grāds starptautiskajās attiecībās iegūts Džordža Vašingtona Universitātē.

Viņš saņēmis vairākas Valsts departamenta atzinības balvas, tajā skaitā Medaļu par izciliem nopelniem. Robonsons pārvalda krievu un spāņu valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!