Foto: VID
Valdība otrdien atbalstīja ieceri noteikt administratīvo atbildību par atteikšanos no medicīniskās toksisko, narkotisko, psihotropo vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes.

Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredz noteikt atbildību, ņemot vērā, ka pēdējā laikā strauji pieaug to gadījumu skaits, kad personas atsakās no pārbaudes toksisko, narkotisko, psihotropo vai citu apreibinošo vielu konstatēšanai un tādējādi izvairās gan no administratīvās atbildības, kad lietojušas narkotiskās un psihotropas vielas pirmo reizi, gan no kriminālatbildības, ja lietojušas narkotiskās un psihotropas vielas atkārtoti gada laikā.

IeM piedāvā, ka par atteikšanos no narkotisko, toksisko, psihotropo vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes uzliek naudas sodu līdz divsimt latiem.

Tāpat IeM piedāvā diferencēt administratīvo atbildību par dzīvesvietas nedeklarēšanu. Par dzīvesvietas nedeklarēšanu personai turpmāk paredzēts piemērot naudas sodu līdz 50 latiem. Pašlaik paredzētais sods ir līdz 250 latiem.

Savukārt, ja persona dzīvesvietu nav deklarējusi ilgāk par sešiem mēnešiem, IeM rosina noteikt sodu līdz 150 latiem. Ja šie pārkāpumi tiks izdarīti atkārtoti gada laikā, tad varēs uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem.

Grozījumus likumā vēl jāpieņem Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!