Ārkārtas Olaines pagasta padomes sēdē pirmdien pieņemts lēmums atbrīvot no amata pagasta padomes priekšsēdētāju Aivaru Pozņaku.
Kā stāstīja pagasta padomes opozīcijas deputāte Diāna Krastiņa, Pozņaks atstādināts vairāku likuma par pašvaldībām pārkāpumu dēļ. Taču būtiskākais iemesls esot nekonsekventā rīcība bīstamo atkritumu poligona izveidošanā Olainē.

Sākotnēji Pozņaks klaji cīnījies pret opozīcijas deputātiem, kuri iebilda pret šī poligona izveidi Olainē. Taču vēlāk, kad kļuvis zināms Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts biroja atzinums par jau esošo piesārņojumu Olainē, pēkšņi mainījis savas domas, skaidroja Krastiņa.

Jau 12 gadus Pozņaks esot pagasta padomes priekšsēdētājs, taču neesot varējis tikt galā ar piesārņojuma problēmu ķīmisko atkritumu novietnē. Krastiņa uzskata, ka līdzšinējais pagasta padomes priekšsēdētājs nav uzņēmies politisko atbildību, bet esot "centies laipot".

Jau ziņots, ka Olaines pagasts tika minēts starp trijiem pagastiem, kur varētu izvietot bīstamo atkritumu poligonu. Taču pret to iebilda daļa pagasta iedzīvotāju, rakstot vēstules dažādām amatpersonām un vācot parakstus.

Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts biroja (IVN) direktora vietnieks Arnolds Lukšēvics stāstīja, ka, novērtējot vidi ķīmisko atkritumu novietnē Olainē, IVN birojs konstatējis, ka tur vairākas reizes pārsniegts ķīmiskais piesārņojums. Tas esot saprotams, jo tur ķīmiskos atkritumus glabā jau kopš pagājuša gadsimta septiņdesmitajiem gadiem. Šī piesārņojuma dēļ IVN birojs neieteica Olainē būvēt bīstamo atkritumu poligonu.

Vispiemērotākā vieta poligona izveidei esot Zebrenes pagasts, uzskata IVN.

Pagasta padomes priekšēdētāja pienākumu izpildītāja Aija Zandere informēja, ka no 11 pagasta padomes deputātiem par Pozņaka atstādināšanu balsoja seši. Pēc viņas teiktā, Pozņaks nepiekrīt pret viņu izvirzītajiem apvainojumiem un uzskata, ka likumu nav pārkāpis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!