Vidzemes tiesu apgabala prokuratūra atcēlusi Valkas rajona prokuratūras lēmumu izbeigt krimināllietu pret bijušo Valmieras rajona padomes priekšsēdētāju Jāni Miglavu un atjaunojusi pirmstiesas izmeklēšanu, uzdodot to veikt Limbažu rajona prokuratūrai.
Par to informē tiesu apgabala virsprokurors Āris Fogelis.

Fogelis sacīja, ka Valkas rajona prokuros Agris Silavs nav pietiekami novērtējis visus lietā esošos materiālus. Virsprokurors arī pauda savu personīgo viedokli, ka lietai būtu jānonāk tiesā, kura izvērtētu, vai noziegums ir vai nav izdarīts. Viņš uzskata, ka pirmstiesas izmeklēšanā šajā gadījumā jāņem vērā ne tikai paša Miglava liecības, bet arī jāizvērtē objektīvi apstākļi.

Virsprokurors pauda cerību, ka pirmstiesas izmeklēšana būs ne ilgāka par vienu mēnesi. Ja Limbažu rajona prokuratūra lietu izlems nosūtīt lietu tiesai, to paredzēts skatīt Valkas rajona tiesā.

To, ka papildizmeklēšana notiks Limbažos, Fogelis pamatoja ar faktu, ka šajā pilsētā ir pieredzes bagātāki prokurori, kā arī šī prokuratūra varētu būt objektīvāka.

Jau vēstīts, ka Valkas rajona prokuratūra izbeidza krimināllietu pret bijušo Valmieras rajona padomes priekšsēdētāju, kurš dzērumā izraisīja ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu un notrieca 18 gadu vecu meiteni, kas notikuma vietā mira. Miglavam bija izvirzīta apsūdzība par autoavārijas izraisīšanu reibumā, kuras dēļ gājis bojā cilvēks.

Par lēmumu sašutumu pauda prezidente un premjers, bet ģenerālprokurors uzdeva pārbaudīt lietas izmeklēšanas likumību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!