Foto: LETA

Trešdien no amata atceltā līdzšinējā Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (ZZS) pieļauj, ka viņas partijas biedru motivācija balsojumā bijusi saistīta arī ar personisko aizvainojumu.

Par Jurēvicas atbrīvošanu no amata šodien balsoja deviņi domes deputāti, tostarp trīs viņas partijas biedri - Roberts Raimo, Ilze Tjarve un Edgars Sliede.

Komentējot viņu motivāciju balsojumā, Jurēvica atzina, ka tai varētu būt diezgan sena vēsture. Piemēram, Raimo varētu būt balsojis par atcelšanu no amata, jo darbā pašvaldībā nav pieņemta viņa dzīvesbiedre. "Pēc tam izmainījās attieksme," teica Jurēvica. Tāpat Raimo ir Carnikavas sporta centra vadītājs, un nereti abu amatu pilnvaras sajaukušās kopā, kā arī ir noraidīti vairāki plānotie finanšu tēriņi.

Savukārt Sliede bijis kategoriski pret jauno pretplūdu dambi Carnikavas novadā. Jurēvica pieļāva, ka viņam varētu tikt piedāvāts domes priekšsēdētāja vietnieka amats.

Bet Tjarve sākotnēji nav bijusi viņas komandā un darbojusies ar nu jau jauno domes vadītāju Imantu Krastiņu (LRA), tomēr pārgājusi Jurēvicas komandā.

Par opozīcijas deputātu balsojumu gāztā domes priekšsēdētāja bija lakoniska: opozīcijas deputāti vienmēr gribējuši tikt pie varas. Savukārt, atceroties Krastiņa kādreizējās darbības, Jurēvica tās nodēvēja par merkantilām, ne uz iedzīvotāju interesēm vērstas.

Pēc amata zaudēšanas Jurēvica turpmāk darbosies kā novada domes deputāte un, ja domē tiks lemts par jautājumiem, kas ir vērsti uz iedzīvotāju interešu īstenošanu, viņa pret šiem lēmumiem nenostāsies. "Nekad neesmu bijusi opozīcijā tikai opozīcijas dēļ," uzsvēra politiķe. Savukārt jaunās domes turpmāko darbību viņai esot grūti prognozēt, kāda tā būs.

Jau ziņots, ka trešdienas rītā īsi pirms Carnikavas novada domes sēdes saņemts piecu deputātu iesniegums atcelt no amata līdzšinējo domes vadītāju Daigu Jurēvicu. Domes sēdē par Jurēvicas atbrīvošanu balsoja deviņi deputāti un pret viņu balsoja arī trīs no LZS saraksta ievēlēti deputāti - Roberts Raimo, Ilze Tjarve, Edgars Sliede, kā arī Krastiņš (RA), Bergmanis (RA), Ilze Vilka (RA), Arta Deniņa (RA), Eduards Burģelis (SC) un Kārlis Eidis (SC).

Jurēvica amatu zaudējusi, lai arī Latvijas Zemnieku savienība (LZS) pašvaldību vēlēšanās bija ieguvusi absolūto balsu vairākumu - astoņas vietas no 15. "Reģionu aliansei" (RA) pašvaldībā ir četri pārstāvji, "Saskaņas centram" (SC) - divi, bet vēl viens - nacionālajai apvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!