Foto: LETA

Atgriežoties no Krievijas, partijas "Par dzimto valodu!" pārstāvji Jevgēņijs Osipovs un Ilarions Girss tika rūpīgi pārbaudīti uz Krievijas un Igaunijas robežas.

Osipovs pastāstīja, ka uz robežas viņi tika "rūpīgi pārbaudīti", par ko arī uzrakstīti protokoli. Viņš arī apgalvoja, ka robežsargi "nelikumīgi mēģinājuši nofotografēt un nokopēt" viņu personīgas sarakstes un citus dokumentus, kas bija līdzi. Pēc Girsa aicinājuma šādas darbības neveikt tika nomainīts robežsargs, kurš veica pārbaudi. Pārbaudes laikā nekas neatļauts neesot atrasts vai izņemts, klāstīja Osipovs .

Osipovs arī pastāstīja, ka no sadarbības partneriem Krievijā ir saņēmuši 4500 Georga lentītes, ko plāno dalīt cilvēkiem Latvijā. Tas esot izraisījis papildu robežsargu uzmanību, tomēr Osipovs nedomā, ka tas bija galvenais iemesls, kāpēc viņi pārbaudīti uz robežas.

Tagad Girss un Osipovs jau ir atgriezušies Rīgā.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 20.maijā apmierināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) prasību pret partiju "Par dzimto valodu!" un nolēma apturēt tās darbību uz diviem mēnešiem. Kā informēja tiesā, darbības apturēšana būs realizējama pēc sprieduma spēkā stāšanās. Šodien tiesa jau ir sagatavojusi pilnu nolēmumu, tomēr partija to vēl var pārsūdzēt 20 dienu laikā. Turklāt tiesa uzlika par pienākumu atbildētājai divu nedēļu laikā pēc sprieduma spēkā stāšanās KNAB iesniegt 2013.gada pārskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!