Veselības ministrs piektdien pēc iepazīšanās ar padziļinātās pārbaudes rezultātiem atjaunojis darbā iepirkumu procedūru pārkāpšanā vainoto Tuberkulozes un plaušu slimību centra vadītāju Jāni Leimanu, taču izteicis viņam rājienu.
Pārbaudē atklājies, ka "Leimana atbildības līmenis nav bijis tik liels, lai viņu atbrīvotu no amata. Slimnīcas direktors darījis visu, lai pārkāpumus novērstu - anulējis konkursu rezultātus, sodījis darbiniekus," informēja ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops.

Slimnīcā vēl joprojām norisinās vairākas pārbaudes, taču "mums nav pamata uz pusgadu vienkārši neļaut cilvēkam strādāt", sacīja Līkops.

Leimans pauda prieku par ministra lēmumu, un tas viņam bijis neliels pārsteigums. "Jaunajos laikos jau tik bieži tas nenotiek, ka pēc pārbaudēm atjauno darbā. Tagad tik jāķeras pie darbiem," viņš teica, norādot, ka jau decembrī par pārkāpumiem ar rājienu sodījis iepirkumu komisijas vadītāju Jāni Gailānu.

Leimans solīja turpmāk lielāku uzmanību pievērst medikamentu iegādes kārtībai, lai tamlīdzīgi pārkāpumi vairs neatkārtotos. "Veiksim pārrunas ar darbiniekiem, izskaidrosim viņiem notikušo," viņš solīja.

Ministrs Leimanu no direktora pienākumu pildīšanas atstādināja, jo tuberkulozes slimnīcā atklāja nozīmīgus iepirkumu procedūras pārkāpumus. Centrs bez līguma iegādājās medikamentus vairāk nekā 50 000 latu vērtībā un tādējādi pārkāpa likumu. Turklāt zāļu pirkšanas konkursa norisē vērojamas korupcijas pazīmes.

Pārbaudi slimnīcā iepriekš veica gan ministrijas auditori, gan Iepirkumu uzraudzības birojs, bet pašlaik norisinās KNAB pārbaude, kā arī plānota Valsts kontroles revīzija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!