Foto: F64
Priekuļu novada domes deputāti atbalstījuši lēmumu atjaunot šovasar nodegušo Eduarda Veidenbauma memoriālā muzeja kompleksa pirti.

Pirts ēkas atjaunošanas darbi tiks iekļauti nākamā gada budžetā.

Pašvaldībā skaidro, ka Eduarda Veidenbauma memoriālā muzeja "Kalāči" ēkas gadu gaitā ir cietušas dažādās uguns nelaimēs, pēdējā no tām šā gada 24.augusta vakarā iznīcināja melno pirtiņu.

Nodegusī pirts bija apdrošināta, tādēļ muzeja vadītājai Tamārai Kurzemniecei uzdots informēt apdrošināšanas kompāniju "Balta" par pašvaldības lēmumu atjaunot nodegušo pirti, lai apdrošinātājs varētu lemt par atlīdzības izmaksāšanu.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā cieta tā sauktā melnā pirts, kas ugunsgrēka vakarā, 24. augustā, tika kurināta. Ugunsgrēks sācies pēc izkurināšanas. Notikušajam bijuši daudzi aculiecinieki, taču situāciju pasliktinājušas stipras vēja brāzmas.

Pirts ir nodegusi līdz ar pamatiem, bet tajā nav glabātas kādas vēsturiskas liecības. Ēka tika izmantota ekskursijās un citos pasākumos.

Veidenbauma memoriālais muzejs "Kalāči" atrodas Priekuļu novadā, 16 kilometrus no Cēsīm. Muzeja kompleksā atrodas klētiņa, piemineklis, melnā pirts, kā arī piknika vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!