VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) un Latvijas Arhitektu savienība izsludinājusi atkārtotu ideju skiču konkursu par Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas peronu rekonstrukciju.
Darbus var iesniegt Latvijas Arhitektu savienībā līdz šī gada 12.septembrim. Skiču ideju konkurss izsludināts jau pērn, bet tas beidzās neveiksmīgi.

LDz iecerējis atjaunot peronus, uzbūvēt jaunas nojumes un izveidot nožogojumu. Pēc LDz aplēsēm, rekonstrukcijai nepieciešami desmit miljoni latu. Tā varētu ilgt četrus piecus gadus.

LDz un Latvijas Arhitektu savienības rīkotajā konkursā saņemti tikai divi skiču piedāvājumi, kas, pēc speciālistu domām, ir pārāk maz, informēja LDz Nekustamā īpašuma pārvaldes direktora vietnieks Viktors Malzubs.

Viņš norādīja, ka paviršība projektā nav pieļaujama, jo peroni ir "Rīgas seja".

Par konkursu bija interesējušies pieci pretendenti, taču viens atteicies, bet divi nav paspējuši iesniegt nepieciešamos materiālus laikus. Komisija nolēma piešķirt divas veicināšanas prēmijas SIA "AMB International Architects & Designers" un SIA "Z&B projekts".

Malzubs pastāstīja, ka izvērtēta iespēja izsludināt starptautisku konkursu, taču secināts, ka tas varētu izmaksāt ievērojami dārgāk. LDz pārstāvis uzskata, ka projektam vajadzētu piesaistīt Latvijas arhitektus.

Patlaban nojume ir vienam stacijas peronam, bet LDz vēlas tās izveidot visiem peroniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!