Foto: DELFI Aculiecinieks
Pašlaik Latviju šķērsojošās vētras „Joda” darbības laikā a/s „Sadales tīkls” ir jau atjaunojusi elektroapgādi vairāk nekā 25 000 klientu, taču vēl 25 tūkstošiem klientu plkst. 7:30 bija apgādes traucējumi, un jārēķinās, ka vētras postījumi ir mainīgi ar tendenci daudzviet atkārtoties, pavēstīja „Latvenergo” speciāliste Ivita Bidere. Postījumus novērš visas 165 „Sadales tīkla” operatīvā izbraukuma un remontceltnieku brigādes.

Laimīgā kārtā nav traucēta elektroenerģijas pārvade, kas nodrošina elektroapgādi starp reģioniem un Latvijas savienojumus ar kaimiņvalstu sistēmām. Lielākie vētras postījumi ir vidējā sprieguma elektrolīnijās. Svētdien vislielākais avārijas atslēgumu skaits bijis Rīgas jūras līča un piekrastes reģionos, bet naktī vētra ir nodarījusi postījumus visā valsts teritorijā – Vidzemē, Zemgalē un Latgalē. Vismazāk avārijas atslēgumu ir Kurzemē, pavēstīja Bidere.

Saskaņā ar "Latvenergo" mājas lapā publicēto avārijas atslēgumu karti ap plkst. 9:18 avārijas atslēgumi bija konstatēti 3185 transformatoru punktu teritorijās.

Avārijas atslēgumu karte aplūkojama šeit!



Avārijas atslēgumu skaits īpaši pieauga ap pusnakti, pārsvarā Vidzemē un Zemgalē, kur pa nakti konstatēti arī lielākie vētras izraisītie bojājumi – Madonā, Alūksnē, Gulbenē, Ogrē, Bauskā, Aizkrauklē. Plkst. 7.30 elektroapgādes traucējumi ir aptuveni 25 000 klientu, pārsvarā Vidzemē ap Siguldu, Jūrmalā un Ķekavā, kā arī Zemgalē, pārsvarā Bauskā un Jelgavā. Salīdzinoši mazāk vētra ir skārusi Kurzemi – šobrīd visvairāk avārijas atslēgumu ir Liepājā.

 

Nakts laikā ir veiksmīgi izdevies  operatīvi reaģēt uz postījumiem, novēršot vai lokalizējot tos iespējami īsākajā laikā, teic „Latvenergo” pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!