Rīgas domes Attīstības komiteja trešdien atkārtoti apstiprināja Lucavsalas apbūves un apsaimniekošanas konkursa rezultātus, par uzvarētājiem atzīstot piecu būvnieku apvienības “Lucavsala” projektu, kuru iepriekšējā sasaukuma domē savā pēdējā sēdē noraidīja.
Domes sabiedrisko attiecību nodaļā portālam “Delfi” pavēstīja, ka komiteja atkal apstiprināja konkursa rezultātus un tagad Pilsētas Attīstības departaments kopā var Zemju pārvaldi un Juridisko pārvaldi gatavos virzīšanai uz domi līgumu par Lucavsalas gandrīz 100 hektāru lielā zemes gabala iznomāšanu būvniekiem, kuri plāno rajona attīstībā investēt 650 miljonus latu.

Lucavsalas projekta vadības kompānijas “Būvalts” directors Jānis Ādamsons portālam “Delfi” pauda gandarījumu, ka projekts “beidzot saņēmis tik lielam projektam nepieciešamo politisko atbalstu”.

“Ņemot vērā Lucavsalas nepietiekamo nodrošinājumu ar energoresursiem un vāji attīstīto infrastruktūru, kā arī iznomājamā teritorijā esošos nolaistos mazdārziņus, vispirms tiks izstrādāts jaunais detāla plānojums un noritēs spraigs darbs pie dažādu būvprojektu izstrādes, tai skaitā infrastruktūras, hidrotehniskajām būvēm un Lucavsalas teritorijas labiekārtošanai (parki, skvēri, publiskās pludmales). Uzriez pēc detālplānojuma apstiprināšanas tik uzsākts darbs pie teritorijas sagatavošanas, kas kopā prasīs vairāk kā 35 miljonu investīcijas no SIA “Lucavsala” puses,” norāda Ādamsons.

Zemi paredzēts iznomāt uz 49 gadiem, bet projekts jārealizē līdz 2022.gadam.

Projekts paredzēja, ka SIA “Lucavsala” par saviem līdzekļiem izbūvēto infrastruktūru - ielas, tiltus, viaduktus, komunikācijas, tai skaitā arī ieguldījums pilsētas infrastruktūras attīstībā kā zemes nomas līguma nodrošinājums 7 miljonu latu apmērā, pēc izbūvēšanas bez kompensācijas nodotu Rīgas pašvaldībai.

SIA “Lucavsala” potenciālie partneri ir SIA “A5 Investīcijas” un SIA “Baltic Development Fund”, kuri pauduši priekšlikumu Lucavsalas teritorijā piesaistīt finansējumu papildus “Lucavsalas” konkursā piedāvātajām investīcijām.

Pirmajos divos gados būvnieki plāno izstrādāt teritorijas detālplānojumu, būvprojektus, arī infrastruktūras, hidrotehnisko būvju, teritoriju labiekārtošanas plānus. Nākamgad plānots pakāpeniski uzsākt teritorijas atbrīvošanu no mazdārziņiem.

Pēc tam paredzēts izbūvēt jaunu kanālu un ezeru, izbūvēt pilsētas maģistrālos inženiertīklus, bulvāri un Lucavsalu ar Zaķusalas savienojošo tiltu. Šī posma, kas ilgs aptuveni divus gadus, realizācijā tiks ieguldīti 117 miljoni latu.

No 2007. līdz 2010.gadam notiks maģistrālo sadalošo inženiertīklu izbūve, Lucavsalas maģistrālās ielas, kura šķērsos Lucavsalu garenvirzienā, un šīs ielas tiltu būve, kā arī lokālo pilsētas ielu un tiltu izbūve. Tāpat šajā laika periodā tiks pabeigts darbs pie teritorijas labiekārtošanas, veidojot parkus, skvērus un pludmales.

Paralēli tam jau no 2008.gada sāksies apbūves priekšlikuma realizācija – dzīvojamās mājas, darījumu un komercplatības, sabiedriska rakstura ēkas, daudzstrāvu un atklātās autostāvvietas, ik gadu piesaistot investīcijas 30 – 50 miljonu latu apjomā un ekspluatācijā nododot vidēji 71,4 tūkstošus kvadrātmetru ēku platību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!