Valdība pirmdien pagarināja Laikmetīgās mākslas muzeja projekta īstenošanas koncepcijas un aptuveno izmaksas tāmes izstrādes termiņu līdz šā gada 15.decembrim.
Kā izriet no informatīvā ziņojuma, ar kuru pirmdien tika iepazīstināti ministri, Kultūras ministrijai (KM) sākotnēji bija uzdots sagatavot Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecības projekta īstenošanas koncepciju ar projekta aptuveno izmaksas tāmi līdz 2006.gada 15.maijam, pēc tam šis termiņš tika pagarināts līdz 2008.gada 15. martam.


Muzeja būvniecības projekta īstenošanas koncepcijas izstrādes laikā KM noslēdza vienošanos ar muzejam paredzētās teritorijas attīstītāju SIA "Jaunrīgas attīstības uzņēmums" par sadarbību muzeja priekšprojekta izstrādē. Sadarbības rezultātā tika iegūta papildus informācija, kas sniedz iespēju izstrādāt detalizētāku, kā arī tehniski un ekonomiski pamatotāku muzeja projekta īstenošanas koncepciju.


Lai iegūtu autoritatīvu ar aprēķiniem pamatotu muzeja projekta īstenošanas un nākotnes darbības tehniski ekonomisko pamatojumu, KM izsludināja konkursu par konsultantu pakalpojumiem muzeja tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādē. KM vēlas iegūt starptautisku un minētajā sfērā atzītu ekspertu pakalpojumus un konsultācijas, tādējādi saņemot detalizētu pētījumu par projekta visizdevīgākajiem īstenošanas modeļiem, darbības stratēģiju un politiku, biznesa plānu dažādiem darbības scenārijiem un citu nepieciešamo informāciju projekta īstenošanas koncepcijas izstrādē. Tas dos iespēju precīzāk aprēķināt projekta īstenošanas un muzeja darbības un uzturēšanas izmaksas.


Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājas lapā, valsts aģentūra "Jaunie trīs brāļi" slēgs 78 975 latus, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, vērtu līgumu ar Francijas kompāniju "Lordeurop" par konsultanta pakalpojumu sniegšanu Laikmetīgās mākslas muzeja tehniski ekonomiskā pamatojuma un organizatoriskā modeļa izstrādei, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājas lapā.


Konsultantam būs jāizstrādā muzeja attīstības stratēģija un darbības politika, biznesa plāns un ekonomiskā analīze, jāpiedāvā projekta īstenošanas un darbības finansiālie modeļi un plāni, jāsagatavo muzeja esošo zonālo un funkcionālo modeļu ekspertīze. Minētos konsultantu pakalpojumus un pētījumus muzeja tehniski ekonomisko pamatojumu jomā ministrija plāno saņemt šā gada ceturtajā ceturksnī.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!