Pēc triju mēnešu darba atlūgumu iesniedzis premjerministra Einara Repšes padomnieks Pēteris Viņķelis. Savu atlūgumu viņš pamatoja ar vēlmi pievērsties radošam darbam, savukārt premjers Viņķeļa izvēli atstāt amatu uztvēris ar sapratni un novēlējis viņam veiksmi.
Viņķelis uzsvēra - "nekāda skandāla nebūs", jo viņš saglabā "lojalitāti premjeram, "Jaunajam laikam" un "Jaunā laika" politiskajām vērtībām". Savu aiziešanu iemeslus Viņķelis skaidroja ar to, ka valdības darba pirmie mēneši "bijuši ļoti saspringti un tagad ir vēlēšanās pievērsties radošākam un brīvāk darbam, ko nevar realizēt, strādājot valsts struktūrās".

Viņš arī atzina, ka iecerējis pievērsties politikas analīzei un, iespējams, realizēt sevi nevalstiskajā sektorā. Viņķelis atzina, ka arī šajā īsajā laika posmā sasniedzis vienu no saviem mērķiem - "saspringto darba mēnešu laikā esmu zaudējis 10 kilogramus svara".

"Pēc divpadsmit valsts dienestā pavadītiem gadiem ir pienācis laiks pamēģināt spēkus kādā jaunā vai labi aizmirstā vecā darbalaukā," norādīja Viņķelis, kurš turpmāk plānojot darboties sabiedrisko attiecību un politikas analīzes jomā.

"Es turpināšu līdzdarboties arī partijā " Jaunais laiks". Ceru, ka tā spēs īstenot savus mērķus, it īpaši - iecerēto veselības aprūpes uzlabošanu un valsts pārvaldes sakārtošanu," pauda premjera padomnieks.

Premjera padomnieks Dans Titavs uzsvēra, ka šāda Viņķeļa rīcība nenozīmē nesaskaņas valdības darbā vai partijā un Viņķeļa aiziešana no amata nenozīmē viņa attālināšanos no partijas, kurā viņš turpina aktīvi strādāt.

Titavs pauda sarūgtinājumu par Viņķeļa lēmumu amatu atstāt, jo augstu vērtē viņu kā profesionāli. Titavs pastāstīja, ka par premjera padomnieci pieņemta "viena no JL dibinātājām, un partijas pirmā kongresa organizētājām, menedžere Brigita Puriņa". Viņš norādīja, ka premjera biroju iecerēts paplašināt un šobrīd notiek darbinieku meklēšana.

Līdz darbam premjera padomnieka amatā Viņķelis bijis Latvijas vēstniecības ASV padomnieks. Viņķelis ir " Jaunā laika" ārpolitikas programmas autors, ieguvis psihologa un politologa izglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!