Foto: DELFI Aculiecinieks

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvalde atkārtoti izsludinājusi iepirkumu par Karostas kanāla attīrīšanas darbiem no mazizmēra un lielizmēra tehnogēniem priekšmetiem, liecina informācija Liepājas SEZ pārvaldes mājaslapā.

Tajā norādīts, ka iepriekš izsludināto konkursu iepirkuma komisija nolēma pārtraukt, jo 23.martā saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atzinumu ar iebildumiem. "Ņemot vērā, ka iepirkuma piedāvājumu iesniegšanas termiņš bija paredzēts 2015.gada 23.marta plkst.11, līdz ar to nebija iespējams sagatavot, saskaņot ar VARAM, apstiprināt iepirkuma nolikuma grozījumus un izsludināt tos atbilstoši nolikumā minētajām prasībām, iepirkuma komisija nolēma pārtraukt iepirkumu," teikts Liepājas SEZ paziņojumā.

Jaunais iepirkums ar grozījumiem nolikumā sadalīts trīs lotēs jeb daļās. Interesenti var iesniegt vienu piedāvājumu par vienu vai vairākām lotēm.

Tāpat pārvalde apstiprinājusi grozījumus iepirkuma nolikumā par Liepājas ostas Karostas kanāla pilotprojektu kanāla gultnes attīrīšanai no piesārņojuma un tālākās darbu tehnoloģijas noteikšanai.

Pretendenti abos iepirkumos var pieteikties līdz 27.aprīlim.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Liepājas SEZ pārvalde šā gada februārī izsludināja iepirkumu Karostas kanāla attīrīšanas darbiem no mazizmēra un lielizmēra tehnogēniem priekšmetiem. Kopējā attīrāmā Karostas kanāla grunts platība ir 68 hektāri, kas sadalīta trijās daļās.

Tāpat vēstīts, ka pērn decembrī Liepājas SEZ pārvalde parakstīja līgumu ar VARAM par Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda projekta "Vēsturiski piesārņotas vietas Liepājas ostas Karostas kanāla attīrīšana, I kārta" īstenošanu. Kopējās izmaksas ir 9,6 miljoni eiro, tostarp nepilni 85% jeb astoņi miljoni eiro ir ES Kohēzijas fonda finansējums.

Līgums paredz trīs komponentes – divus pilotprojektus, kuru mērķis ir 10 hektāru platībā noskaidrot labāko tehnoloģiju tehnogēno priekšmetu izcelšanai un piesārņotās grunts izsmelšanai, kā arī atlikušās Karostas kanāla akvatorijas (68 hektāru) attīrīšanu no mazizmēra un lielizmēra tehnogēniem priekšmetiem.

Kopējā Karostas kanāla platība ir 874,9 tūkstoši kvadrātmetru, tostarp attīrāmā teritorija - 780 tūkstoši kvadrātmetru.

Liepājas SEZ ir izveidota 1997.gadā, lai attīstītu un veicinātu tirdzniecību, rūpniecību, kuģniecību un gaisa satiksmi, kā arī preču apmaiņu caur Latviju. Uzņēmumi, kas strādā SEZ teritorijā, saņem dažādas nodokļu atlaides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!