Labdarības akcijas "Saulainas dienas mūsu bērniem" ietvaros Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā trešdien svinīgi atklāja izremontēto ķirurģijas un onkoloģijas nodaļu.
Atklāšanā laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte pauda, ka "nevaram ārstu vietā darīt to, ko var darīt ārsti, kā arī bērnu vietā cīnīties ar slimību, bet mēs varam radīt vidi, kas nesaka - tu esi nelaimīgs, tu esi sodīts".

"Šajos četros gados, kad noritēja akcija, viss tā mainījies - valstij pašai ir vairāk iespēju uzlabot vidi, kā arī cilvēki izjutuši, ka mirklī, kad tev ir labi, tu vēlēsies palīdzēt otram, " atzina Ēlerte.

Savukārt labklājības ministrs Andrejs Požarnovs nodaļas atklāšanas pasākumā norādīja, ka "medicīna ir visinteresantākā nozare, jo katru dienu varam dzirdēt par grūtībām, bet katru nedēļu dzirdam kaut ko jauku - kaut kas izremontēts, veiktas unikālas operācijas, iegādātas jaunas medicīnas tehnoloģijas". "Latvijā cilvēki ir gatavi palīdzēt slimniekiem, tikai nepieciešams organizators," sacīja ministrs.

Bet slimnīcas direktors Dzintars Mozgis šo jauko notikumu saistīja ar kāda rakstnieka vārdiem: "Neticiet brīnumiem, paļaujieties uz tiem." "Slimnīcā noticis brīnums.. Brīnums ir arī apstāklis, ka sabiedrība kļuvusi veselīgāka savā domāšanā," teica Mozgis.

Labdarības akcijas "Saulainas dienas mūsu bērniem" ietvaros slimnīcas ķirurģijas un onkoloģijas nodaļas remonts ilga no 1998.gada un kopumā tas izmaksājis 161 tūkstoti latu, ko ziedojuši daudzi tūkstoši privātpersonu no visas Latvijas un 75 uzņēmumi.

Šajā nodaļā ārstējas ar vēzi slimi bērniņi, kas spiesti slimnīcā pavadīt daudzus mēnešus, un, kā liecina speciālistu atzinumi, telpu tehniskais stāvoklis un komforta līmenis ļoti būtiski ietekmē mazo pacientu izveseļošanās gaitu. Labdarības akcijas dalībnieki ziedojuši ne tikai naudu, bet arī celtniecības materiālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!