Foto: Shutterstock

Tieslietu ministrija (TM) kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pirmdien atklāj izglītojošo kampaņu skolēniem "Es, Tu un Satversme". Portāls "Delfi" piedāvāja kampaņas atklāšanu vērot tiešraidē.

Izglītojošās kampaņas ietvaros Satversmes vēstneši – juristi – gada garumā iepazīstinās skolēnus dažādās Latvijas skolās ar valsts pamatlikumu, tā vērtībām un nozīmi mūsu ikdienā.

Atklāšanas pasākumā piedalījās Valsts prezidents Egils Levits, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfa Kalvāns, skolnieks Mariss Priekulis, viens no Satversmes vēstnešiem – Aldis Laviņš.

Sveicienu Laviņam sagatavojuši skolēni no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, Rīgas Igauņu pamatskolas un Līvānu 1. vidusskolas.

"Laikā, kad Krievija ir iebrukusi neatkarīgā Ukrainā, ir īpaši svarīgi īstenot izglītojošo kampaņu par Satversmes vērtībām jauniešu vidū, jo tas ir ieguldījums viņu izpratnes veicināšanā par demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti," uzsver kampaņas organizatori.

Izglītojošās kampaņa "Es, Tu un Satversme" norisināsies divos posmos: 2022. gada pavasarī no 28. februāra, kā arī rudens periodā no 12. septembra.

Interesi piedalīties izglītojošā kampaņā par Satversmi izteikušas kopumā 146 izglītības iestādes no 31 novada un septiņām pilsētām. Kampaņas vieslekcijas mērķauditorija ir 9. klašu skolēni, taču atsevišķās skolās vieslekcijas apmeklēs arī citu klašu skolēni.

Kampaņā iesaistījušies 120 Satversmes vēstneši – juristi, kuri kampaņā darbojas pēc brīvprātības principa un ir gatavi sniegt savas zināšanas un pieredzi jauniešiem, lai nodrošinātu demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti arī nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!