Ceturtdien Rīgas Centrālās stacijas Starptautiskajā zālē tiks atklāta ceļojošā izstāde "Trafficing" (Cilvēku tirdzniecība), kurā par cilvēku tirdzniecības problēmu sabiedrība tiek uzrunāta caur mākslu.
Izstāde ar tekstiem, vizuālās mākslas objektiem, fotogrāfijām, multimediju instalācijām un videoekrāniem sniedz informāciju par cilvēku tirdzniecību un cīņu pret to projekta partnervalstīs – Latvijā, Itālijā, Grieķijā un Zviedrijā. 2007.gadā tā tiks izvietota visās projekta partnervalstīs – Itālijā, Latvijā un Grieķijā, bet projekta noslēgumā – Eiropas Savienības mītnē Briselē, kur notiks projekta noslēguma pasākums.

Latvijā izstādi varēs apskatīt Rīgas Centrālās stacijas Starptautiskajā zālē līdz 16.martam, Liepājā, tirdzniecības centrā "Ostmala" - no 22.marta līdz 6.aprīlim, bet Daugavpilī - no 13.aprīļa līdz 27.aprīlim, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamentā.

Ceļojošā izstāde ir kopsavilkums pamatizstādei, kas kopš pagājušā gada 8.septembra ir izstādīta Pasaules kultūru muzejā Gēteborgā, Zviedrijā. Pamatizstāde ir 700 kvadrātmetrus plaša un tajā apkopotas šokējošas un unikālas cilvēku tirdzniecības materiālās liecības - Meksikas atklātajos namos nomocītu jaunu meiteņu kleitas, koka laiva, ar kuru pa Atlantijas okeānu no Āfrikas uz Eiropu vesti bēgļi, seksuāli izmantotu jaunu sieviešu dienasgrāmatas.

Šīs patiesās liecības organiski papildina Zviedrijas mūsdienu mākslinieku darbi – instalācijas, fotogrāfijas un citi mākslas objekti. Pamatizstādē tiek plaši izmantotas multimediju iespējas – videoekrāni, audioiekārtas, projektori, Internets u.c.

Pamatizstādei ir izveidota interneta versija.

Izstāde ir izveidota Eiropas Savienības programmas EQUAL finansētā starptautiskā projekta "Networking Against Human Trafficking" ("Sadarbība pret cilvēku tirdzniecību") ietvaros. Projekta partneri ir Latvija, Zviedrija, Itālija un Grieķija. Izstādi Latvijā organizē Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Resursu centru sievietēm "Marta", Zviedrijas vēstniecību un tirdzniecības centru "Origo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!