Foto: DELFI
Piektdien svinīgi atklās rekonstruēto Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sporta bāzes peldbaseinu, kurš izmaksāja 690 tūkstošus latu, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Atjaunotais peldbaseins ir 50 metru garš un 12 metrus plats, ar mainīgu dziļumu un pieciem standarta celiņiem. Tas ir aprīkots ar starptautiskiem standartiem atbilstošu elektronisko hronometrāžas sistēmu un paceļamiem vairogiem, kas sadala baseinu divās daļās. Peldbaseinā notiekošo sacensību vērošanai paredzētas aptuveni 80 skatītāju vietu.

Peldbaseins tiks izmantots karavīru fiziskās sagatavotības pilnveidošanai un kaujas spēju uzlabošanai.

NBS vajadzībām atbilstoša sporta kompleksa celtniecība tika uzsākta 2005.gadā. 2009.gadā pabeigti ēkas būvdarbi, bet ierobežotā finansējuma apstākļos tālākie darbi tika apturēti. Ņemot vērā jau ieguldītos finanšu līdzekļus un nepieciešamību pilnveidot karavīru fizisko sagatavotību, rasta iespēja 2010. un 2011.gadā finansēt darbus, kas nepieciešami peldbaseina pabeigšanai. Tam izlietoti 690 tūkstoši latu. Savukārt šautuvi un sporta zāles plānots pakāpeniski pabeigt un nodot ekspluatācijā atbilstoši pieejamajam finansējumam, informē ministrijā .

Kopumā sporta kompleksa būvniecībā, teritorijas labiekārtošanā, inženiertehniskajās sistēmās un tehnoloģiskajās iekārtās ir ieguldīti 6,6 miljoni latu.

Svinīgajā peldbaseina atklāšanas ceremonijā piedalīsies aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, SIA "Arčers" valdes priekšsēdētājs Armands Garkāns, karavīri un citi viesi. Pēc peldbaseina svinīgās atklāšanas norisināsies bruņoto spēku čempionāts peldēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!