Rīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulators, kā nepamatotu noraidījis SIA “Getliņi EKO” atkārtoti iesniegto sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifu, informēja regulatora preses sekretārs Matīss Velde.
Sākotnēji jūlijā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums iesniedza tarifa projektu, kas paredzēja atkritumu apglabāšanas maksu 10,02 latus par tonnu, bet vēlāk iesniedza grozījumus tarifa projektā ar plānoto maksu par atkritumu apglabāšanu 8,94 latus par tonnu.

Pašlaik tarifs noteikts par atkritumiem kubikmetros – 1,35 lati par kubikmetru. Pēc būtības jaunais tarifu projekts sadārdzinātu atkritumu apglabāšanu.

Rīgas regulators noraidīja šo tarifa projektu, jo “Getliņi EKO”, izstrādājot tarifa plānu, nav novērsis trūkumus, kuru dēļ regulators jūnijā tarifu vienreiz noraidīja.

Uzņēmums iesniegtajā tarifu projektā iekļāvis izmaksas atkritumu pārklāšanai ar smiltīm, pamatojot tās ar Ministru Kabineta noteikumiem, kas nemaz neparedz atkritumu pārklāšanu ar smiltīm.

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums veic kopējo grāmatvedības uzskaiti, nenodalot atkritumu apglabāšanu no elektroenerģijas ražošanas un realizācijas. Uzņēmuma ieņēmumi no elektroenerģijas ražošanas un realizācijas 2005.gada deviņos mēnešos bija 576 686 lati, kas nodrošina augstu rentabilitāti, nepaaugstinot atkritumu apglabāšanas tarifu.

Uzņēmums nebija regulatoram sniedzis pārliecinošu pamatojumu arī par citiem izmaksu posteņiem, kuru izmaiņas izraisa tarifa pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!