Foto: DELFI

Par "Latvenergo" amatpersonu lietas materiālu nopludināšanu medijiem atlaistais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs Ruslans Balakleiskis pārliecināts, ka pati KNAB vadība grauj savu autoritāti, un tās darbības stils ir padarīt "mazu mušiņu par megamušu", intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" paudis bijušais biroja darbinieks.

"KNAB darbinieki nav spējīgi orientēties uz galveno, bet procesu virza, nevis izmeklētājs, bet operatīvie darbinieki, kuri pārsvarā neorientējas kriminālprocesuālajos aspektos, taktikā, pierādāmo apstākļu apjomā, neredz to vieglāko ceļu pierādījumu vākšanai u.tml," biroja darbību kritizēja Balakleiskis.

"Tiek strādāts plašā sektorā pēc principa - ka tikai kaut ko pierādīt - atrast sīku mušiņu un paziņot, ka tā ir milzīga megamuša - tas ir KNAB vadības stils," viņš klāstījis intervijā "Neatkarīgajai".

Viņaprāt par neveiksmīgām izmeklēšanām un "iestrēgušām lietām" birojs nerunā atklāti, tāpēc, ka šādi gadījumi grauj KNAB autoritāti sabiedrības acīs. "Ne jau kāds cits grauj, bet pati KNAB vadība grauj savu autoritāti - domā, ka, ja netīrumi tiks saslaucīti zem paklāja, tad tos neviens neieraudzīs," viņš paudis.

"Kārtību ar iekšējo drošību neviens nav mēģinājis sakārtot, tajā skaitā pašreizējais priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Iekšējā drošība visos laikos ir bijusi tikai uz papīra. Tādas iekšējās drošības, kādai tai jābūt pēc definīcijas, KNAB nav bijis nekad, nevis kāds to sagrāva," uzskata atlaistais izmeklētājs.

Jau vēstīts, ka Balakleiskis jūnija vidū intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" izteicies, ka KNAB gadiem ilgi esot vācis informāciju pret bijušo satiksmes ministru Aināru Šleseru, kura īpašumos tā dēvētās "oligarhu lietas" ietvaros KNAB vēlējās veikt kratīšanu, negūstot tam Saeimas atļauju.

Tā dēvētās "oligarhu lietas" ietvaros, KNAB iepriekš veicis kratīšanas uzņēmumos un īpašumos, kas saistīti ar trīs ietekmīgajiem, par oligarhiem dēvētajiem politiķiem - Ventspils mēru Aivaru Lembergu, LPP/LC līderi Aināru Šleseru, un Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli.

 dēvēto "Latvenergo" amatpersonu lietu, kuru sāka 2010.gada vasarā, šogad KNAB plānojot nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, iepriekš apgalvojuši birojā. "Latvenergo" kriminālprocesu KNAB sāka 2010.gada 14.jūnijā. Tas sākts saistībā ar amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam. Noziedzīgi noradījumi, par kuriem ir aizdomas, ir saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa.

Tieši saistībā ar šīs lietas dokumentu nopludināšanu portālam "Pietiek.com" no darba birojā atlaists Balakleiskis. Viņš atzinis, ka materiālus nopludinājis, par to atlīdzību nesaņemot. Par to ir sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!