Piektdien Latvijas Valsts elektrosakaru inspekcijas (LVEI) pilnsapulce, noklausoties inspekcijas valdes priekšsēdētāja Kārļa Bogena paskaidrojumus par LVEI atklātajiem pārkāpumiem, nolēma viņu atlaist no amata, pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sarma Kočāne.
Viņa pauda, ka pagaidām juristi vēl nav precizējuši likuma pantu, uz kuru balstoties Bogens tiek atbrīvots, taču tas tiks izdarīts tuvākajā laikā.

Pilnsapulce Bogenu vēlējās atlaist jau pagājušajā nedēļā, taču tika saņemta jauna informācija par pieļautajiem pārkāpumiem no Valsts kontroles un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB). Valsts kontrole norādījusi uz inspekcijas pārkāpumiem grāmatvedībā, darba samaksas sistēmā, finanšu pārskata veidošanā u.c. Turklāt kontrole secinājusi, ka pārkāpumi nav novērsti arī pēc aizrādījumu saņemšanas. Arī KNAB norādījis uz pārkāpumiem inspekcijas darbā.

Satiksmes ministrs Roberts Zīle jau septembra beigās paziņoja, ka atklāto pārkāpumu dēļ Bogens ir pilnībā zaudējis viņa uzticību un viņa atgriešanās amatā vairs nav iespējama. "Ceru, ka tiks izmantotas darba likumā paredzētās iespējas viņu no darba atlaist," iepriekš pauda Zīle.

Jau vēstīts, ka pēc LVEI auditā atklātajiem pārkāpumiem Bogens uz izmeklēšanas laiku ir atstādināts no amata, savukārt elektrosakaru inspekcijas padomes vadītāja, bijusī Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta vadītāja Ināra Rudaka - atlaista pavisam.

Starp LVEI auditā atklātajiem pārkāpumiem būtiskākie bija: nesaimnieciski izmantoti uzņēmuma resursi, nav bijis pārskatāms skaidrās naudas apgrozījums, nepamatoti daudz tērēts komandējumiem un darbinieku izpriecām, kā arī uzņēmumā nozīmīgus amatus ieņēmuši vadītāja Bogena ģimenes locekļi, saņemot lielāku algu nekā citi. Turklāt uzņēmums esot uzkrājis gandrīz četrus miljonus latu, kas netiek izmantoti ne investīcijām, ne arī uz saprātīgiem noteikumiem noguldīti bankā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!