Atlīdzību par audžuģimenes pienākumu pildīšanu palielinās no 70 uz 80 latiem, to paredz otrdien valdības atbalstītie grozījumi noteikumos par atlīdzību audžuģimenēm, informēja valdības preses sekretārs Aivis Freidenfelds.
Kārtību, kādā piešķir un izmaksā atlīdzību par audžuģimenes pienākumu pildīšanu, atlīdzības apmēru un tās pārskatīšanas kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi. Tajos noteikts, ka atlīdzības apmēru pēc bērnu un ģimenes lietu ministra ierosinājuma pārskata Ministru kabinets, izvērtējot ekonomisko situāciju valstī, kā arī ņemot vērā valsts budžeta iespējas un Centrālās statistikas pārvaldes noteikto strādājošo mēneša vidējās bruto darba samaksas pieaugumu.

Atlīdzības par audžuģimenes pienākumu pildīšanu apmērs šobrīd ir 70 latu apmērā. Apstiprinātajā Audžuģimeņu koncepcijā paredzēts 2005.gadā palielināt atlīdzības par audžuģimeņu pienākumu pildīšanu apmēru uz 80 latiem. Grozījumi noteikumos paredz palielināt atlīdzības apmēru par audžuģimeņu pienākumu pildīšanu no 70 latiem uz 80 latiem.

Pašlaik 54 ģimenes pilda audžuģimeņu pienākumus. Plānots, ka līdz 2005.gada beigām audžuģimeņu skaits palielināsies līdz 90 ģimenēm, jo 2005.gada pirmajā pusē tika apmācītas 60 audžuģimenes, kas dod tiesības šīm ģimenēm uzsākt audžuģimenes pienākumu pildīšanu.

Nākamgad pabalstiem audžuģimenēm būs nepieciešami 86 400 lati. Bērnu un ģimenes lietu ministrija paredzēja audžuģimenēm finansējumu 76 800 latu apmērā, līdz ar to nākamgad šim mērķim papildus būs jāatrod 9 600 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!