Vakar pēcpusdienā Rīgas ātrās medicīniskās palīdzības stacijas (ĀMPS) 47.brigāde atteikusies vest uz slimnīcu kādu 98 gadus vecu pacienti, kurai pēcāk konstatēts insults.
Kā aģentūru LETA informēja 98 gadus vecās sievietes mazmeita Baiba Š., ātrā palīdzība izsaukta, jo sirmgalvei esot palicis slikti un bijušas aizdomas par to, ka viņu piemeklējis insults. Taču ĀMPS mediķi pēc pacientes apskates sacījuši, ka veselības stāvokļa pasliktināšanās esot saistīta ar asinsspiedienu un, iespējams, sievietei esot "mikroinsults", taču uz slimnīcu viņu neesot nepieciešams vest, jo "tādā vecumā tā bieži gadoties".

Nākamajā dienā sievietes veselības stāvoklis tikai pasliktinājies un viņas radinieki izsaukuši ģimenes ārstu, kas atkārtoti vērsies ātrās palīdzības stacijā, lai sirmgalvi tomēr nogādātu slimnīcā. Patlaban sieviete atrodas Paula Stradiņa slimnīcā un, pēc ārstu teiktā, viņas veselības stāvoklis ir smags un uzstādīta diagnoze - insults.

Sirmgalves mazmeita ar sašutumu stāstīja, ka ātrās palīdzības mediķu dēļ insulta slimniece slimnīcā nogādāta diennakti vēlāk nekā to būtu iespējams izdarīt. Turklāt aizvainojoša bijusi arī ĀMPS brigādes mediķu attieksme, ka veciem cilvēkiem visādas kaites bieži gadoties. "Jājautā, vai veciem cilvēkiem nevajag saņemt palīdzību?" - retoriski jautāja sievietes mazmeita.

ĀMPS vadītājs Semjons Štrihs aģentūrai LETA stāstīja, ka pagaidām viņam neesot nekādas informācijas par šo gadījumu, līdz ar to viņš arī nevarot komentēt iemeslus, kādēļ mediķi atteikušies sievieti nogādāt slimnīcā.

Štrihs norādīja, ka teorētiski ātrajai palīdzībai neesot nekā vieglāka kā nogādāt pacientu slimnīcā, tādejādi noņemot no sevis visu atbildību, tādēļ pagaidām esot grūti spriest par ātrās palīdzības brigādes rīcības iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!