Pēc vairāku nedēļu prombūtnes atradies bez vēsts pazudušais advokāts Antons Drēbnieks - viena no Liepājas žurnālista Gundara Matīsa slepkavības lietā apsūdzētajiem aizstāvis, otrdien ziņo laikraksts "Vakara Ziņas".
Drēbnieks vairākas dienas nedeva par sevi nekādas ziņas un nedz tiesai, nedz viņa aizstāvamajam Armandam Bārenītim neizdevās viņu uzmeklēt. Advokāta mistiskās pazušanas dēļ lietas izskatīšanu atlika uz janvāri.

Advokāts Liepājas tiesas tiesnesei Sandrai Mertenai atsūtījis vēstuli ar atvainošanos par savu rīcību. Drēbnieka vēstulē nav norādīti viņa neierašanās iemesli un motīvi, viņš tiesai nav izteicis arī nekādus lūgumus par drošības pasākumu ieviešanu procesa laikā vai kādiem iespējamiem draudiem.

Savukārt Zvērinātu advokātu padome no Drēbnieka saņēmusi vēstuli, kurā viņš informējis, ka ir gatavs turpināt piedalīties tiesas sēdē kā Bārenīša aizstāvis, taču uz tiesas sēdēm, iespējams, ieradīšoties kopā ar personīgo apsargu.

Iesniegumu padomē nogādājis nevis Drēbnieks pats, bet gan kāda viņa uzticības persona, kura vienlaikus informējusi, ka advokāts pašlaik slikti jūtoties, tāpēc nevarot pats atbildēt uz tālruņa zvaniem.

Paralēli tam Liepājas tiesā ar iesniegumu vērsies arī pats Bārenītis, kas apsūdzēts par neziņošanu, ka tiem gatavots sevišķi smags noziegums. Viņš tiesai norādījis, ka neatsakās no sava aizstāvja Drēbnieka, kas turpinās tiesā aizstāvēt viņa intereses. Savukārt no Advokātu kolēģijas par disciplinārlietas ierosināšanu pret Drēbnieku Liepājas tiesa neesot saņēmusi nekādas ziņas. Par disciplinārlietas ierosināšanu padome neesot lēmusi.

Jau vēstīts, ka Drēbnieks nezināmu iemeslu dēļ uz tiesas sēdi neieradās 3.novembrī. Advokāta prombūtnes dēļ Liepājas tiesa nogalinātā žurnālista krimināllietā pasludināja pārtraukumu līdz 12.janvārim.

Žurnālistam 2001.gada 15.novembrī kāda nama kāpņutelpā uzbruka ar koka nūju. Matīss 2001.gada novembra beigās mira Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, nenākot pie samaņas.

Lietā apsūdzēti četri cilvēki - iepriekš jau piecas reizes sodītais Raivis Lukašovs (1975) apsūdzēts par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā dēļ iestājusies cietušā nāve, iepriekš sodītajam Ivaram Vērsim (1968) apsūdzība uzrādīta par nozieguma organizēšanu un uzkūdīšanu uz nozieguma izdarīšanu. Savukārt vēl divi cilvēki - Bārenītis (1962) un Līga Ļubinoviča (1977) - apsūdzēti par neziņošanu, ka tiek gatavots un izdarīts sevišķi smags noziegums.

Šobrīd apcietinājumā atrodas Lukašovs un Vērsis, savukārt Bārenītim un Ļubinovičai kā drošības līdzeklis piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!