Svētdien pēc gandrīz mēneša pārtraukuma atsāks darboties prāmju satiksme maršrutā Rīga - Ķīle, sacīja prāmju aģentkompānijas "Hanza Jūras aģentūra" pārstāve Sanita Baltgaile.
Viņa pavēstīja, ka jaunā prāmja, kas kursēs šajā maršrutā, nosaukums ir "Nordhav" un tas brauc ar Norvēģijas karogu. Pašreiz jaunais kuģis jau ir ceļā uz Rīgu. Baltgaile norādīja, ka šis prāmis tāpat kā iepriekšējais ir kravu pārvadājumu kuģis. Tas ir nedaudz mazāks, toties ātrāks.

Jaunais prāmis maršrutā Rīga - Ķīle kursēs divas reizes nedēļā. No Rīgas tas aties ceturtdienās pulksten četros no rīta, kā arī svētdienās pulksten 18. Savukārt no Ķīles - otrdienās pulksten 10 un piektdienās pulksten 23. Ar laiku līnijā ir paredzēts palaist vēl vienu pasažieru kravas prāmi, sacīja Baltgaile, norādot gan, ka pašreiz vēl ir grūti prognozēt, kad tieši tas varētu notikt.

Viena no divām prāmju līnijas Rīga - Ķīle dibinātājkompānijām "Finnlines", kas līnijai nodrošināja prāmi "Hamburg", negaidīti paziņoja par savas dalības pārtraukšanu minētajā līnijā un prāmju satiksme tika pārtraukta 23.aprīlī. Savukārt otra operētājkompānija "Baltic Seaways", vēloties turpināt prāmju satiksmi, uzsāka sarunas ar iespējamiem jauniem sadarbības partneriem.

Līdz šim pēc prāmja pakalpojumiem bija ļoti liels pieprasījums, jo īpaši virzienā no Ķīles uz Rīgu, ko iespējams izskaidrot ar to, ka imports no Vācijas uz Latviju kopumā ir daudz lielāks nekā preču plūsma no Latvijas uz Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!