Foto: F64

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nav apmierināts ar atsevišķu virsprokuroru darbu, tāpēc viņš pieļauj, ka daļai savu amatu nāksies pamest.

"Lai es teiktu, ka ar visiem 100% esmu apmierināts, protams, ka nē. Bet arī viņi zina to. Ne jau visi virsprokurori, kad beigsies pilnvaru termiņš turpinās darbu šajā amatā. Nevienam tas nav mūžīgs amats," šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem atzina Kalnmeiers.

Kalnmeiers pastāstīja, ka, lemjot jautājumu par virsprokuroriem, vienmēr tiek izvērtēts konkrētās prokuratūras struktūrvienības darbs un tā rezultāti, kā arī konkrētā virsprokurora attieksme un ieguldījums šo darba rezultātu sasniegšanā. Tam ir liela nozīme, kā virsprokurors sadarbojas ar izmeklēšanas iestādēm un kā viņš reaģē uz pārkāpumiem paša vadītajā struktūrā.

Kalnmeiers gan atturējās nosaukt tās prokuratūras, kuras, viņaprāt, strādā sliktāk. "Kad pienāks laiks, uzzināsim," uzsvēra ģenerālprokurors un piebilda, ka ir dažādi laiki, kad virsprokuroriem beidzas pilnvaru termiņš savā amatā.

"Nevienam automātiski netiek garantēts, ka virsprokurora amatā viņš turpinās darboties. Visi tiek vērtēti," uzsvēra Kalnmeiers.

Jau ziņots, ka pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sāktā kriminālprocesa no amata atstādināts Finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanas izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora amata pienākumu izpildītājs Vilnis Ulmis. Kalnmeiers pastāstīja, ka šī amata pienākumus līdz 6.jūlijam pildīs Olga Žilkina, kura pēc tam dosies atvaļinājumā. Pēc tam šajā amatā tiks nozīmēta cita amatpersona. KNAB sāktā kriminālprocesa detaļas Kalnmeiers gan nebija tiesīgs atklāt. Tas esot jājautā KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!