Saņemot informāciju par iespējamām nelikumībām sociālās aprūpes centrā “Ziedkalne”, Labklājības ministre Dagnija Staķe uz izmeklēšanas laiku atstādinājusi no amata šīs iestādes direktoru Andreju Nīmani. Savukārt prokuratūra ir uzsākusi kriminālprocesu, raksta “Zemgales Ziņas”.
Nīmanis noraida sūdzību pamatotību un gaida atjaunošanu darbā. Sūdzības pārbaude tika uzdota Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu pārvaldei. Par sūdzību tika informēta arī Medicīniskās aprūpes un darba nespējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija, Valsts cilvēka tiesību birojs un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Jelgavas rajona prokuratūra saistībā ar aizdomām par iespējami izdarīto noziegumu, kas būtu kvalificējams Krimināllikuma sevišķās daļas nodaļā “Noziedzīgi nodarījumi pret tikumību un dzimumneaizskaramību”, sākusi kriminālprocesu.

Nīmanis notikušo skaidro ar īpašo vidi, kāda ir sociālās aprūpes centrā “Ziedkalne”, kur dzīvo jaunieši ar zināmām garīgās attīstības īpatnībām. “Līdzīgi skandāli jau bijuši bērnu aprūpes centrā Talsu rajona Veģos, kā arī aprūpes centrā Iecavā. Taču galu galā tiesa nevienas amatpersonas vainu nav atzinusi. Arī es dienu no dienas gaidu, kad tikšu atjaunots darbā,” piebilda Nīmanis.

Par sociālās aprūpes centra direktoru viņš strādā jau no 1999.gada aprīļa. Paralēli tam ir Vilces pagasta Padomes deputāts un pagasta priekšsēdētāja vietnieks. Sūdzības izmeklēšanas laikā Nīmanis nodarbojas ar pašvaldības problēmām.

Vilces pagasta Padomes priekšsēdētājs Jānis Verenieks, komentējot “Ziņām” pret Nīmani sākto kriminālprocesu, uzsvēra, ka “tā ir fantāzija”. Verenieks pats strādājis “Ziedkalnē”, tāpēc atzīst – centra iemītnieki nereti izdomā dažādas lietas, ko redzējuši filmās, un nespēj atšķirt redzēto vai lasīto no īstenības. “Tie ir garīgi slimi cilvēki, un nav izslēgts, ka viņus ietekmē. Varbūt kāds no iemītniekiem vai pat personas no malas.

Varbūt kāds vienkārši vēlas Nīmanim par kaut ko atriebties,” tā Verenieks. Pagasta vadītājs neizslēdz arī iespēju, ka sūdzība un kriminālprocess varētu būt saistīts ar politiskām spēlēm. “Nesaskatu iemeslu, kāpēc Nīmanim vajadzētu nolikt deputāta mandātu, jo viņš ir nevainīgs,” piebilda pagasta vadītājs. Pēc Verenieka rīcībā esošās informācijas, šonedēļ aprūpes centrā bijis izmeklētājs, kas uzklausījis liecības un skaidrojis notikušā patiesos faktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!