Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Dolgopolovs no darba uz trijiem mēnešiem atstādinājis Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Ģeodēzijas centrs" direktoru Jāni Pakalnu, saglabājot darba samaksu.
Pakalns, kurš Ģeodēzijas centrā strādā 31 gadu un jau 10 gadus ir tā direktors, stāstīja, ka par atstādināšanu iepriekš netika brīdināts ne rakstiski, ne mutiski. "Pirmā dzirdēšana," sacīja Pakalns, kuram neviens līdz šim nav pamatojis atstādināšanas iemeslus.

Pēc Pakalna teiktā, viņam vispirms jāsazinās ar juristu. "Ar atlaišanu nesamierināšos, jo neredzu pamatu," norādīja Ģeodēzijas centra vadītājs. Pakalns neesot nevienas partijas biedrs, tādēļ viņa atstādināšanai "varētu būt politiski motīvi". Vienlaikus Pakalns pieļauj iespēju, ka tiek atlaists tāpēc, ka viņam ir daudz gadu.

"Baigi jocīgi. Pārsteigums - tāda svētku "dāvana"," bēdīgi sacīja centra direktors. Pakalns uzsvēra, ka viņam nav izteikti nekādi aizrādījumi, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams pat mutiski nav brīdinājis par atstādināšanu. "Tādas lietas jau pie mums notiek," sacīja Pakalns, piebilstot, ka aprīlī pieņemts lēmums par Ģeodēzijas centra reorganizāciju, taču nekas netika teikts par atlaišanu.

Pēc Pakalna teiktā, ir dzirdēts runājam, ka Ģeodēzijas centra direktora vieta tiek gatavota Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Ģeomātikas pārvaldes priekšniekam Gunāram Silabriedim.

Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojums, kuru Rīgas mēra Gundara Bojāra slimības laikā parakstījis Dolgopolovs, nosaka, ka Pakalns no darba atstādināts šodien. Silabriedim uzdots no 19.novembra veikt Rīgas Ģeodēzijas centra direktora pienākumu izpildi.

Pakalns no darba atstādināts, pamatojoties uz Darba likuma 58.pantu un ņemot vērā Pilsētas attīstības departamenta vēstuli, ar kuras saturu aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies iepazīties. Arī Pakalns nebija informēts par šīs vēstules saturu.

Darba likuma 58.pants nosaka, ka atstādināšana no darba ir ar darba devēja rakstveida rīkojumu noteikts pagaidu aizliegums darbiniekam atrasties darba vietā un veikt darbu. Darba devējam ir pienākums atstādināt darbinieku no darba, ja normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos to pieprasa attiecīgi pilnvarota valsts institūcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!