Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) otrdien atstādinājis Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas nami" valdi.

"Rīgas nami" valdē ir divi cilvēki - tās priekšsēdētājs ir Kārlis Kavacs un valdes loceklis - Almers Ludviks, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē, lēmums par valdes atstādināšanu pieņemts kapitāldaļu turētāju sapulcē. Par šo lēmumu informēts arī "Rīgas namu" valdes priekšsēdētājs Kavacs.

Plašāka informācija par atstādināšanas iemesliem tiks sniegta darba dienas laikā.

Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas nami" valdi pēdējoreiz nomainīja 2010.gada 28.jūlijā, kad toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) kā uzņēmuma kapitāldaļu turētājs atbrīvoja uzņēmuma ilggadējo vadītāju Andri Lāci. Toreiz Lāča vietā "Rīgas namu" valdē tika iecelts bijušais Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Kavacs.

Uzņēmuma valdē jau kādu laiku darbojas arī bijušais Rīgas vicemērs un Šlesera partijas biedrs Ludviks, kurš atbild par kultūras jautājumiem.

Savukārt šovasar no "Rīgas namu" valdes aizgāja bijušais iekšlietu un tieslietu ministrs Mareks Segliņš, kurš to pamatoja ar interešu konflikta novēršanu - viņš atjaunojis zvērināta advokāta praksi, taču likums to neļauj apvienot ar valdes locekļa amatu.

Uzņēmums "Rīgas nami" izveidots, lai apsaimniekotu pašvaldības nekustamos īpašumus. Pēc Rīgas Kultūras aģentūras likvidācijas "Rīgas nami" deleģēts uzdevums organizēt kultūras dzīvi "Rīgas Mākslas telpā", kinoteātrī "Rīga" un Rīgas Kongresu namā.

"Lursoft" informācija liecina, ka Rīgas nami apmaksātais pamatkapitāls ir 69,33 miljoni latu. 2011.gadu uzņēmums noslēdza ar 2 502 143 latu apgrozījumu un 64 537 latu peļņu pēc nodokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!