Otrdien valdībā, izskatot ziņojumu par mūsdienīgas akustiskās koncertzāles projekta īstenošanu Rīgā līdz 2008.gadam, tika pieņemts lēmums no 2004.gada privatizācijas rezultātā gūtajiem ieņēmumiem projekta īstenošanai paredzēt finansējumu 7 miljonu apmērā, portālam “Delfi” pastāstīja Kultūras ministrijā (KM)Patlaban Rīgā un visā Latvijā nav koncertzāles ar augstvērtīgu dabīgo akustiku, 500-2000 klausītāju vietām, ietilpīgu skatuvi, atbilstošu skatuves aprīkojumu, modificējamu skatītāju zāli, optimālu novietni pilsētvidē un citiem starptautiskiem standartiem atbilstošiem būtiskiem parametriem.

„Latvijā ir izcilas nopietnās mūzikas tradīcijas – no bērnu mūzikas skolām līdz Nacionālajam simfoniskajam orķestrim. Jauna koncertzāle būs Latvijas mūzikas kultūras centrs, uz kuru dosies klausītāji no visas valsts. Ir jāatzīmē arī tas, ka mūsdienīgas koncertzāles trūkums liedz Latvijai iekļauties Baltijas un starptautiskajā koncertdzīves apritē, mazinot valsts starptautisko atpazīstamību,” mūsdienīgas koncertzāles nepieciešamību pamatoja kultūras ministre Helēna Demakova. KM sagatavos un līdz šī gada 31.oktobrim izskatīšanai Ministru kabinetā iesniegs koncertzāles būvniecības projekta īstenošanas koncepciju.

Valdība arī pilnvaroja KM veikt sarunas ar Rīgas domi par apbūves platības izvēli un Rīgas domes konkrētu līdzdalību projekta īstenošanā. Kultūras ministrijai sagatavos, saskaņos ar Rīgas domi un līdz 31.oktobrim iesniegs Ministru kabinetā apstiprināšanai līguma projektu starp Ministru kabinetu un Rīgas domi par sadarbību koncertzāles projekta īstenošanā.

Ar Rīgas domi jau 15.jūnijā tika parakstīts nodomu protokols par jaunas koncertzāles un laikmetīgās mākslas muzeja ēkas projektu īstenošanu Rīgas pilsētā. Nodomu protokols paredz, ka KM kļūst par pasūtītāju koncertzāles projekta īstenošanā, izveido un administrē darba grupas pieaicinot domes pārstāvjus, rūpējas par skiču konkursa sarīkošanu un valsts finansējuma nodrošināšanu projekta īstenošanai, savukārt Rīgas dome apņemas nodrošināt savu pārstāvju līdzdalību darba grupās un iepirkuma procedūrās, nodrošina apbūves teritoriju (zemi) projekta īstenošanai, inženiertīklu pieslēgumus, kā arī līdzfinansējumu projekta īstenošanā.

Šā gada 18.jūnijā tika izveidota darba grupa projektēšanas programmas izstrādei, ko vada komponists un Saeimas deputāts Raimonds Pauls.

Valdības deklarācijas kultūras sadaļa paredz jaunas koncertzāles uzcelšanu līdz 2008.gada beigām, projektēšanu sākot 2004.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!