Foto: F64
Ar svinīgu Ministru kabineta sēdi pirmdien atzīmēs simtgadi kopš pirmās protokolētās valdības sēdes, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Svinīgā Ministru kabineta sēde norisināsies pirmdien pulksten 12 Rīgas pilī. Ar šo sēdi tiks atzīmēte simtgade kopš pirmās protokolētās valdības sēdes 1918. gadā. Tajā pirmo reizi pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir aicināti piedalīties arī visi bijušie Ministru padomes un Ministru kabineta locekļi.

Kā liecina sēdes darba kārtība, tā sāksies ar Latvijas valsts himnu, tad uzrunu teiks Ministru prezidents Māris Kučinskis un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Ar atskatu par Latvijas valdības darbību simtgadē iepazīstinās Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktora vietniece zinātniskajā darbā Irina Zeibārte un Latvijas Kara muzeja Izglītības un informācijas nodaļas vadītājs Mārtiņš Mitenbergs.

Savukārt pulksten 19 Rīgas pilī norisināsies Ministru kabineta balvas pasniegšanas svinīgā ceremonija un koncerts. Ministru kabineta svinīgo balvu saņems Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, Latvijas bobsleja izlases komandas galvenais treneris Sandis Prūsis, ārsts – internists, endokrinologs Agnis Štifts, Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile, kinorežisors un operators Ivars Seleckis, kā arī dejotāja, horeogrāfe un pedagoģe Vija Vētra.

Balvu pasniedz par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. Ministru kabineta balva ir Latvijas valdības augtākais apbalvojums – nākamais augstākais aiz Triju Zvaigžņu ordeņa. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Ministru kabineta balvu iedibināja 1995. gadā, simboliski atjaunojot Tēvzemes balvu, kuru 1937. gadā dibināja prezidents Kārlis Ulmanis.

Ministru kabineta balvas laureāti svinīgā ceremonijā saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!