NATO samita plānošanas grupa ir iepazinusies ar Rīgas sammita organizācijas darba norisi un ir apmierināta ar to, kā tā pašlaik notiek, piektdien preses konferencē atzina plānošanas grupas pārstāvji un Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāvji.
NATO samita norises vietā Latvijas Olimpiskajā sporta centrā ir uzsākti pārbūves darbi, kurus plānots pabeigt 1.novembrī, un pēc tam mēneša laikā tiks veikti visi iekārtošanas darbi, pastāstīja AM valsts sekretārs un NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizācijas biroja vadītājs Edgars Rinkēvičs.

NATO sammita plānošanas grupas vizītes laikā tika apspriesti arī loģistikas un transporta jautājumi. Rinkēvičs paziņoja, ka šobrīd tiek gatavoti dokumenti valdībai par bruņotu limuzīnu iegādi, lai nodrošinātu NATO valstu vadītāju transportu.

NATO samita laikā 27. un 28.novembrī norisināsies divi nevalstiskā sektora pasākumi – Akadēmiskā konference un Jauno līderu seminārs. Tos organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija, Stratēģiskās analīzes komisija, "German Marshall Foundation" un NATO samita organizēšanas birojs, informēja NATO samita preses centra vadītāja Elīna Lazdāne.

Plānots, ka abos pasākumos piedalīsies pārstāvji no NATO dalībvalstīm un partnervalstīm, NATO globālie partneri un citas valstis. Šos pasākumus atbalstīs NATO samita atbalsta komiteja, kura apvieno Eiropas, ASV un Latvijas uzņēmējus, lai palīdzētu Latvijas valdībai segt ar NATO samita organizēšanu saistītās izmaksas.

NATO samita plānošanas grupas vadītājs Dr. Bernts Getse uzsvēra, ka NATO samits ir ļoti nozīmīgs pasākums 26 NATO dalībvalstīm un ir pateicīgs Latvijas valdībai par izteikto piedāvājumu rīkot NATO samitu Rīgā.

Viņš apstiprināja, ka sagatavošanās darbi rit pilnā sparā un, "lai arī NATO samita organizēšana ir liels izaicinājums, NATO samita organizēšanas birojs ir izdarījis lielisku darbu, un es ar pārliecību varēšu teikt NATO ģenerālsekretāram, ka Rīga būs gatava, kad novembrī šeit ieradīsies NATO valstu vadītāji."

NATO samita plānošanas grupa Dr. Bernta Getses vadībā uzturējās Rīgā no 27.-30.jūnijam, lai kopīgi ar Latvijas pārstāvjiem pārrunātu šā gada novembrī gaidāmā NATO samita Rīgā organizēšanas gaitu. Šī bija jau trešā NATO samita plānošanas grupas vizīte Rīgā un līdz NATO samitam tā ieradīsies vairākas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!