Foto: DELFI Aculiecinieks

Elektroenerģijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) aicina ieinteresētos piegādātājus piedalīties sarunu procedūrā par helikopteru pakalpojumu nodrošināšanu elektropārvades līniju apsekošanai, liecina AST publicētā informācija.

AST plāno veikt 330/110 kilovoltu elektropārvades līniju apskati visā Latvijas teritorijā, izmantojot helikoptera pakalpojumus, lidojot virs elektropārvades līniju trasēm, lai piefiksētu elektropārvades līnijās iekritušos kokus un potenciāli bīstamos kokus un, ņemot vērā apskates rezultātus, operatīvi plānotu koku nozāģēšanu.

Pakalpojuma sniedzējam jānodrošina vismaz viena AST pārstāvja pārvadāšana lidojuma laikā. Plānots, ka AST pārstāvis lidojuma laikā virs elektropārvades līnijām piefiksēs elektropārvades līnijās iekritušos vai potenciāli bīstamos kokus, kā arī izvērtēs aizsargjoslu stāvokli.

Piedāvājumi jānosūta vai jāiesniedz aizlīmētā vai slēgtā iekšējā un ārējā aploksnē līdz šī gada 28.maija plkst.10.

Pretendentam piedāvājums jāadresē AS "Augstsprieguma tīkls", Dārzciema ielā 86, Rīga, LV-1073, Iepirkumu daļai, ar identifikāciju "Piedāvājums sarunu procedūrai "Helikopteru pakalpojumu nodrošināšana elektropārvades līniju apsekošanai" (ID Nr.AST2018/31), bet uz aploksnes jānorāda pretendenta nosaukums un adrese.

Piedāvājuma atlases kritērijs būs piedāvājums ar viszemāko cenu.

AST ir neatkarīgs elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades pakalpojumu, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, un nodrošina brīvu trešās puses pieeju pārvades tīklam. Uzņēmums veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu elektroenerģijas pārvadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!