Pasaules veselības organizācijas (PVO) eksperti augstu novērtējuši Latvijas likumdošanu par smēķēšanas ierobežošanu un vietumis tā esot pat stingrāka par Eiropas Savienības (ES) likumdošanu.
Tā otrdien žurnālistiem sacīja Pasaules veselības organizācijas koordinators Demetris Vrionidis (Demetris Vrionidis) un starptautiskās savienības "Eiropa pret vēzi" pārstāve Fiona Gudfreja (Fiona Godfrey).

PVO pārstāvis teica, ka Latvijai ir "noslīpēta likumdošana" smēķēšanas ierobežošanas jomā, kā piemēru minot smēķēšanas ierobežošanu publiskās vietās. PVO pārstāve Elizabete Asirifi (Elizabeth Asirifi) uzsvēra, ka šāds ierobežojums ir ne visās Eiropas valstīs.

Ekspreti atzina, ka Latvijai ir vēl daudz darāmā smēķēšanas ierobežošanā, taču jau pašreiz Latvija smēķēšanas ierobežošanas likumdošanas jautājumos varētu būt piemērs vairākām Eiropas valstīm. Viņi atzina, ka Latvijai likumdošanā vēl būtu jānoregulē tabakas reklāmas un kontrabandas jautājumi.

Tāpat PVO pārstāvji atzina, ka efektīvu smēķēšanas ierobežošanu iespējams panākt, tikai sadarbojoties valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām.

Pasaules veselības organizācijas misijas eksperti Latvijā uzturējās vairākas dienas un sprieda par tabakas kontroles politiku un profilakses jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!