Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas augu aizsardzības līdzekļu ražotāju un tirgotāju asociācijas (LAALRUTA) darbības mērķos neietilpst vienošanās par cenām, līdz ar to organizācija norobežojas no komentāru sniegšanas saistībā ar šodien Konkurences padomes veiktajām kratīšanām graudkopības kooperatīvā "Latraps".

Tā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja asociācijas valdes priekšsēdētāja Dace Zivtiņa.

Vienlaikus viņa apstiprināja, ka pie dažiem "lielākajiem LAALRUTA biedriem šodien ir notikušas Konkurences padomes pārstāvju vizītes".

"Šobrīd Konkurences padome nav vērsusies pie LAALRUTA, kā arī visi lietas apstākļi mums vēl nav zināmi. Līdz ar to plašāki komentāri varētu tikt sniegti tikai pēc sīkākas iepazīšanās ar lietas patiesajiem apstākļiem. LAALRUTA darbības mērķos neietilpst nekādas vienošanās par cenām," sacīja Zivtiņa.

Kā ziņots, šodien pusdienlaikā kooperatīva "Latraps" telpās Elejas pagastā ieradās Konkurences padomes pārstāvji kopā ar policiju un tika veikta kratīšana. Kā "Nozare.lv" sacīja kooperatīva izpilddirektors Edgars Ruža, kratīšana saistīta ar kādas augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas kompānijas darbību.

Tikmēr biedrības "Zemnieku saeima" vadītājs Juris Lazdiņš "Nozare.lv" sacīja, ka pārbaudes šodien bijušas arī augu aizsardzības līdzekļu tirgošanas firmās SIA "Scandagra", SIA "Baltic Agro" un SIA "Litagra".

Kā "Nozare.lv" norādīja Konkurences padomes pārstāve Inita Kabanova, padome ir veikusi inspekciju "Latrapā", tomēr šādas pārbaudes veikšana nedrīkst kalpot par iemeslu, lai pāragri secinātu, ka pārbaudītais uzņēmums pārkāpis konkurences noteikumus. "Konkurences padome ar savu klātbūtni nekādā veidā netiecas ierobežot uzņēmumu darbību un pauž nožēlu, ja pārbaude sagādājusi kādas neērtības. Tās veiktās pārbaudes laikā cilvēki netika aizturēti," sacīja Kabanova.

"Latraps" dibināta 2000.gada 22.aprīlī un patlaban apvieno 624 zemniekus. No tiem 354 zemnieki ir no Zemgales reģiona, 109 - no Latgales reģiona, 72 - no Kurzemes, 37 - no Vidzemes un 52 zemnieki - no Rīgas apkaimes.

"Latraps" biedru saimniecību lielums ir no 20 līdz 4000 hektāru, vidējais vienas saimniecības lielums - ap 360 hektāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!