Jau otro mēnesi pēc kārtas par populārāko politisko spēku Latvijas pilsoņi atzinuši sociāldemokrātus. Otrie populārākie ir "tēvzemieši", bet trešie - "Latvijas Ceļš" (LC).
Reitinga kritumu augustā piedzīvojusi kreiso politisko spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) un vēl mazāk atbalstītāju palicis ekspremjera Andra Šķēles Tautas partijai (TP), liecina SKDS veiktā aptauja.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu augustā, Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju atbalstītu 16,6% (+1,1 salīdzinājumā ar jūliju) aptaujāto, "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - 12,7% (-2,3), tādējādi arī TB/LNNK augustā piedzīvojuši reitinga kritumu.

Par "Latvijas Ceļu" augustā savas balsis atdotu 12,5% aptaujāto (+2,3), tādējādi šai partijai augustā vērojams vislielākais reitinga kāpums.

Par TP augustā būtu ar mieru balsot 7,9% aptaujāto (-0,1), bet par PCTVL vēlētos balsot tikai 6,8% aptaujāto (-2,9). Šīs abas partijas apmainījušās vietām reitingu tabulā un TP ir izdevies "atkarot" kreiso spēku blokam ceturto vietu. "Ziedu laikos" TP reitings bija pāri 20 punktiem.

Sestā parlamentā pārstāvētā - Jaunā partija - augustā uzlabojusi situāciju par 1,9% - par to nu jau gribētu balsot 3,5% aptaujāto, jūlijā bija tikai 1,6%. Bet tik un tā, lai iekļūtu Saeimā, ir vajadzīgi vismaz 5% vēlētāju balsu.

Ja vēlēšanas būtu rīt, tajās 16% balsstiesīgo nezinātu, par ko balsot. 8,8% vēlēšanās nepiedalītos, bet 5,1% - piedalītos, bet nebalsotu.

7.Saeimas vēlēšanās vislielāko popularitāti guva TP (24 vietas), tai sekoja LC (21), TB\LNNK (17), PCTVL (16), sociāldemokrāti (14) un JP (8).

Aptauja veikta no 11. līdz 18. augustam, tajā piedalījušies 1002 cilvēki 18 - 74 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!