Aukstajā laikā aizsaluši ūdensvadi 762 pašvaldības mājās, ceturtdien Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteju informēja Komunālā departamenta pārstāvis Nikolajs Blumbergs.
Viņš norādīja, ka avāriju novēršanai tika izlietoti 29 500 lati. Avāriju likvidēšana notika, lietojot fēnu vai nomainot sasalušos ūdensvadu posmus.

Rīgas domes deputāts Jānis Karpovičs (LSDSP) izteica sašutumu par avārijas dienestu lēno darbību. "Vajadzētu iegādāties 3-4 transformatorus, kas atsaldētu ūdensvadus ātrāk. Ar fēnu nepietiek, lai pienācīgā ātrumā atsaldētu ūdensvadus daudzdzīvokļu mājās," uzsvēra domnieks.

"Mīnus 20 grādi nav nekas sevišķs. Tik daudzu negadījumu iemesls ir vāja izolācija," norādīja Rīgas domes deputāts Ivars Gaters (JL). Karpovičs piebilda, ka vajadzētu domes budžetā atrast aptuveni 150 000 latu ūdensvadu izolācijas uzlabošanai.

"Nav normāli, ka 20% no pašvaldības mājām paliek bez ūdens. Par to ir jāprasa atbildība no pilsētas izpilddirektora," savu sašutumu pauda Rīgas domes deputāts Deniss Gorba (PCTVL).

"Aizsala pat tualete Rīgas domē. Un jau otro gadu pēc kārtas," rezumēja deputāts Imants Rākins (JL).

Kā skaidroja Komunālā departamenta direktors Juris Kuzma, namu pārvaldēm bija rīkojums par gatavošanos ziemai. Acīmredzot tas nav izpildīts pietiekami labā līmenī. "Pie vainas daudzas reizes ir arī paši iedzīvotāji, piemēram, atstāj vaļā kāpņutelpas durvis, lai varētu tikt iekšā kaķis," uzsvēra Kuzma.

Komiteja nolēma par minētajām problēmām informēt Rīgas pilsētas izpilddirektoru Ēriku Škaparu (JL) un lūgt viņam divu nedēļu laikā sniegt informāciju par pasākumiem, kas tiks veikti situācijas uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!