Foto: Valsts policija
Nākamgad galveno autoceļu remontiem plānots atvēlet papildus septiņus miljonus latu, pārdalot Kohgēzijas fonda finansējumu, informēja Satiksmes ministrija (SM).

SM sagatavotais finansējuma pārdalīšanas projekts ceturtdien izsludināts vasts sekretāru sanāksmē. Kohēzijas fonda programmā "TEN-T autoceļu tīkla uzlabojumi" kopējo līdzfinansējumu plānots palielināt no 209 711 635 latiem uz 216 739 674 latiem, papildu naudu iegūs, samazinot finansējumu fonda programmā pilsēt infrastruktūras uzlabojumiem līdz 20 448 828 latiem. Par finansējuma pārdali vēl jālemj valdībai.

Finansējums "Pilsētu infrastruktūras uzlabojumiem sasaitei ar TEN-T" samazināts, jo par tajā atlikušo summu nebija iespējams īstenot tādu projektu, kas vienlaicīgi atbilstu aktivitātes mērķiem, pieejamajam finansējuma apmēram un projekta īstenošanas termiņiem.

Lai pārdomāti ieguldītu naudu valsts galveno autoceļu uzlabošanā, Satiksmes ministrija aicinās VAS "Latvijas Valsts ceļi" iesniegt projektu sarakstu izvērtēšanai.

Jau ziņots, ka LVC autoceļu ikgadējās apsekošanas rezultāti apliecina, ka kopumā valsts autoceļu stāvoklis gadu no gada turpina pasliktināties. Pērn 49,9% no visām asfalta segām uz valsts autoceļiem bija sliktā un ļoti sliktā stāvoklī

Šogad autoceļu uzturēšanā un rekonstrukcijā paredzēts izlietot pēdējos gados rekordlielu finanšu daudzumu - teju 270 miljonus latu.

"Valsts parāds" autoceļu atjaunošanai ir aptuveni četri miljardi latu, ļoti sliktā stāvoklī atrodas 25% Latvijas ceļu, bet vēl ceturtdaļas stāvoklis atzīstams par sliktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!