Paredzms, ka 31.jūlijā notiks Privatizācijas aģentūras (PA) ārkārtas akcionāru pilnsapulce, kurā tiks pieņemts lēmums par PA valdes locekļa Didža Azandas atbrīvošanu no ieņemamā amata, sacīja ekonomikas ministrs, kā arī PA valsts pilnvarnieks un padomes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.
Ministrs uzsvēra, ka viņu ir pārsteidzis fakts, ka Azanda aizturēts par kukuļņemšanu. Kalvītis izteica sašutumu par šo gadījumu un uzsvēra, ka "tādiem cilvēkiem nav vietas PA valdē, ne arī citur".

Kalvītis atgādināja, ka savulaik bijušais ekonomikas ministrs apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK biedrs Vladimirs Makarovs atbalstīja Azandas darbību PA valdē, lai gan šā iemesla dēļ Makarovam pat radās nopietnas domstarpības ar toreizējo premjeru Andri Šķēli un pārējiem valdības koalīcijas dalībniekiem.

Toreiz nesaskaņas radās, kad PA valdes locekļi Didzis Azanda un Imants Mantiņš ierosināja a/s "Ventspils nafta" valsts akciju cenas samazināšanu, par ko izpelnījās asu kritiku no Šķēles. Tika pat ierosināts Azandu un Mantiņu atbrīvot no PA valdes locekļu amata.

Pēc Kalvīša teiktā, liela atbildības daļa tagad ir jāuzņemas tieši Makarovam, kurš iepriekš publiski izteica aizdomas par iespējamo liela apjoma korupciju PA saistībā ar "Latvijas kuģniecības" privatizāciju, kas izrādījās nepamatotas, taču pats "sīku kukuļņēmēju izvirzīja PA valdē".

Azandu 28.jūlijā piecu tūkstošu ASV dolāru kukuļa saņemšanas brīdī aizturēja Drošības policija. Šobrīd par šo faktu ir ierosināta krimināllieta un notiek izmeklēšana.

Kukļņemšanas fakts ir saistīts ar sestdien notikušo privatizējamā valsts uzņēmuma "Kūrortu direkcija" objekta - ēku kompleksa Jūrmalā, Pilsoņu ielā 7/9 izsoli. Obekta sākuma cena bija noteikta 13 tūkstoši latu, bet objekts tika pārdots par 14,5 tūkstošiem latu kompānijas "Invest One" prezidentam Igoram Grauram kā privātpersonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!