Tieslietu ministrs Valdis Birkavs, kurš ceturtdien pēc deputātu Jāņa Ādamsona paziņojuma pieteica badastreiku, nakti pavadījis Paula Stradiņa klīniskajā slimnīcā un arī piektdienas rītā valstsvīru slimnīcā uzrauga mediķi.
Slimnīcas 5.nodaļā BNS noskaidroja, ka šobrīd tiek izmeklēts Birkava veselības stāvoklis un pagaidām tas ir normāls. Interesanti, ka Birkavs atbilstoši premjerministra rīkojumam piektdien pilda Ministru prezidenta pienākumus, jo Andris Šķēle ir devies uz Tallinu.

Badastreika laikā ministrs nelietojot uzturu un dzer tikai šķidrumu. Mediķe sacīja, ka nepieciešamības gadījumā šķidrumu varētu ievadīt arī intravenozi.

Ministrs atrodas nodaļas sestajā palātā, kur ir vienīgais pacients.

BNS jau ziņoja, ka Birkavs pieteica badastreiku pēc tam, kad Saeimas deputāts Jānis Ādamsons no Saeimas tribīnes paziņoja, ka Birkavs ir viens no trim amatpersonām, kas iesaistītas pedofilijas lietā.

Tieslietu ministrs savu rīcību pamatoja ar to, ka gods viņam ir dārgāks par dzīvību, tāpēc tādam apvainojumam viņš var likt pretī tikai to. Sava vārda nosaukšanu viņš uzskata par politisku provokāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!